Fii eroul orasului tau!


Competiția națională App Inventor


Identifică o problemă și arată-ne cum poți să o rezolvi cu ajutorul tehnologiei


Detalii și resurse
DESPRE

În această perioadă, elevi din toată lumea, doresc să fie auziti și manifestă un interes mai crescut ca niciodată pentru teme civice.

Prin această competiție de aplicații, dorim să le dăm o voce și oportunitatea de a se exprima prin intermediul tehnologiei. Au șansa să arate tuturor care este ideea lor despre viitor și cum poate rezolva tehnologia o problemă din societate?

DE CE

Această competiție a fost cea mai cerută competiție de către profesori și elevi în urma evenimentului Technovation, care se adresează exclusiv fetelor.

Așadar, îi așteptăm pe toți elevii de liceu, fete și băieți, cu proiecte în cadrul acestei competiții.

TEMĂ

Identifică o problemă din societate sau din comunitatea ta și arată-ne cum ai putea să o rezolvi cu ajutorul tehnologiei.

Proiectul constă în realizarea unei aplicații de mobil simple, care poate fi realizată ușor cu App Inventor și trimiterea ei alături de un scurt video care prezintă modul în care tehnologia, aplicația ta în special poate rezolva o problemă din societate.Perioadă de desfășurare2 octombrie - 15 noiembrie

Înscrierea în concurs
Echipele se pot înscrie în competiție completând acest formular până vineri, 15 noiembrie, ora 23:59.
Click aici pentru LINK

15 NOIEMBRIE DEADLINE

Trimiterea proiectelor
După completarea formularului de înscriere și confirmarea datelor din partea organizatorului concursului, participanții trebuie să trimită proiectul propriu-zis prin email la competitii@adfaber.org până la data 15 noiembrie 2019, ora 23:59.

18 NOIEMBRIE - 24 NOIEMBRIE

Jurizarea proiectelor
Toate echipele participante înscrise în concurs care au trimis în timp util proiectele și care au toate datele valide, vor participa la jurizarea din perioada 18 noiembrie - 24 noiembrie 2019, în urma căreia, proiectele vor fi evaluate de către un juriu specializat.

26 NOIEMBRIE

Desemnarea câștigătorilor
Câștigătorii vor fi contactați telefonic și prin e-mail, iar ulterior vor fi comunicați și pe site-ul competiției.

alternative

‘‘This amazing program encourages Romanian students to develop computational and critical thinking skills by showing them how to create new technologies for a better future. We hope that it will spark excitement for Romanian students to get interested in computer science careers.' '

Wes Kremer,
Vicepresident Raytheon Company, Integrated Defense Systems President

alternative

‘‘Foarte mulți elevi învață bine, stăpânesc concepte fundamentale și se descurcă extraordinar la olimpiade și competiții ce testează cunoștințele dobândite. Cu toate acestea, putinilor elevi li se oferă oportunitatea de a aplica practic cunoștințele dobândite, în situații reale de viață. De aceea organizăm aceste competiții.’’

Alin Chiriac,
Fondator Adfaber

Sponsor


alternative

Întrebări frecvente


În competiție pot participa toți elevii din clasele IX-XII care sunt pasionați de tehnologie și IT. Înscrierea în competiție se face în echipe de câte 2 elevi și un profesor coordonator.

Proiectul va cuprinde:

  • Aplicația în format .aia exportată din platforma App Inventor
  • Link către un video publicat pe youtube, vizibil doar persoanelor care au link-ul (“unlisted”), în care echipa prezintă ideea aplicației, problema identificată și cum rezolvă aplicația problema identificată. De asemenea, echipa trebuie să trimită un video cu proiectul rulând și câteva explicații despre funcționarea lui.
  • Un video în care este prezentat modul de funcționare al aplicației

Această competiție este oportunitatea ideală de a începe să programezi. Chiar dacă nu ai mai programat, nu trebuie decât să identifici o problemă, să te gândești la o aplicație și să parcurgi cursurile noastre pentru a învăța noțiunile de bază.

Spre deosebire de Technovation, unde proiectul era mai complex (necesita un business plan, un plan de marketing și un pitch video), aici tot ce trebuie să faci e să trimiți aplicația și 2 materiale video explicative. Unul cu funcționalitatea aplicației, celălalt cu prezentarea ideii.CONTACT

Hai să ne cunoaștem!Abonează-te la Newsletter!

Ocazional, îți vom oferi informații cu privire la proiectele noastre.
Află ce te interesează, când te interesează!


Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Consimtamantul GDPR