Câștigătorii competiției ,,Programează cu Greenfoot” 2019

Competiția viitorilor programatori și-a desemnat câștigătorii!

Pe 18 martie au fost desemnate echipele câștigătoare ale celei de-a treia ediții a competiției naționale pentru liceeni ,,Programează cu Greenfoot’’. Competiția dedicată viitorilor programatori români este organizată anual de către Asociația Adfaber în cadrul proiectului Kids in Tech și sponsorizată de Oracle Academy.

Proiectul câștigător de anul acesta este Wizard Quest, realizat de Horvath Erik și Lippay Balazs (Liceul Teoretic ,,Apáczai Csere János”), doi tineri liceeni pasionați de informatică din Cluj-Napoca. Sub coordonarea doamnei profesoare Gaváld Júlia, echipa a reușit să creeze un joc creativ, cu o interfață ușor de folosit. ,,Suntem foarte mulțumiți de cum a ieșit proiectul nostru final’’, au spus cei doi câștigători.

Pentru Giurgi Darius și Hasciar Vlad-Andrei, coordonați de prof. Hotea Cornelia (Colegiul Național ,,Dragoș Vodă”, Sighetu-Marmației), imaginația alături de pasiunea lor pentru programare i-au clasat pe locul al doilea în competiție, cu proiectul Robo War. Participarea la competiție, spun ei, i-a ajutat în parcursul lor în lumea programării, dar și în crearea animaților, prin personajele din cadrul jocului.

Through Space (Prin Spațiu) a fost și el un proiect apreciat de juriu și a obținut locul al treilea în competiție. Organizarea, corectitudinea codului, dar și creativitatea au fost elementele care i-au clasat în rândul câștigătorilor pe Sima Andrei și Neagu Marian-Mădălin, coordonați de prof. Pascu Olivia (Colegiul Național ,,Nichita Stănescu”, Ploiești).

Proiectele care au luat menține în cadrul competiției sunt:

Salvează-te – Save Yourself – realizat de Hărduț Emanuel Ioan și Lupaș George Alexandru, coordonați de prof. Voronianu Sanda Florina (Colegiul Teoretic ,,Avram Iancu”, Brad, jud. Hunedoara)

Escape – realizat de Péter Otniel-Sándor și Ábrahám Anita Andreea, coordonați de prof. Geváld Júlia (Liceul Teoretic ,,Apáczai Csere János”, Cluj-Napoca)

Story of Scrappie – realizat de Prodescu Evelyne și Pieleanu Andrei, coordonați de prof. Olaru Cristina (Colegiul Național de Informatică ,,Tudor Vianu”, București)

Java este cel mai utilizat limbaj de programare la nivel mondial și unul dintre cele mai cerute de pe piața muncii, dar cu toate acestea, studiul său nu este inclus în programa școlară din România. Elevii participanți la competiție au avut oportunitatea de a-și exersa abilitățile de programare în Java, iar cu ajutorul profesorilor coordonatori, au creat adevărate ,,lumi’’ virtuale.

​Cu ajutorul platformei Greenfoot, cei 200 de elevi participanți au putut crea adevărate personaje pentru a realiza apoi jocuri, simulări și alte programe grafice. Personajele au fost programate în cod standard Java, oferind o combinație între experiența în programare tradițională (bazată pe text) și execuția vizuală, interfața fiind simplă și ușor de folosit.

Testimonial:

”Sunt ferm convinsă că această competiție le-a oferit elevilor o nouă cale în lumea programării, le-a mărit încrederea în sine, le-a stârnit admirația colegilor și le-a crescut nivelul de creativitate.”Júlia Geváld

”Fiecare elev își poate construi propriul joc și poate demonstra că, acolo unde este pasiune, învățarea se face cu plăcere.”Olivia Pascu

”Programarea în Greenfoot este o oportunitate pentru elevii mei, învață să programeze în Java, se obișnuiesc cu programarea pe obiecte și cea vizuala, ceea ce în programa de liceu nu există. Mulțumim pentru oportunitatea oferită!” Cornelia Hotea, profesor

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian