Alătură-te evenimentului Hour of Code și bucură-te de zeci de activități gratuite pentru copii

În ultimii ani, digitalizarea a accelerat dezvoltarea diferitelor sectoare, însă în România, educația a fost lăsată la urmă. Între 6 și 12 decembrie, organizăm din nou Hour of Code, eveniment care contribuie anual la alfabetizarea digitală a României. 

Acest eveniment gratuit este preferatul copiilor, mai exact este iubit de peste 2.000.000 de copii din România.

Citește acest articol și află cum se pot înscrie gratuit elevii, dar și familiile și companiile din toată țara la cel mai mare eveniment educațional. 

De ce are România nevoie de o oră de programare

Tehnologia este peste tot în jurul nostru, transformă toate domeniile de activitate, iar automatizarea aduce noi locuri de muncă și le desființează pe cele care implică munca repetitivă, ușor de realizat cu ajutorul programelor și roboților.

Faptul că România se clasează în topul țărilor pentru cea mai bună viteză la internet și în același timp pe ultima poziţie din UE la competenţe digitale arată cât de mult avem nevoie ca noile generații să învețe cum să folosească inteligent tehnologia. Conform unui studiu IRES, 64% dintre români folosesc internetul, iar dintre aceștia, 71,4% îl folosesc zilnic, în principal pentru a afla informații despre politică, sport sau divertisment. Doar 3% au prezentat interes față de informații despre IT.

Puțini elevi din România sunt încurajați să creeze tehnologie sau să folosească internetul pentru a învăța. 

Hour of Code prezintă în mod interactiv, distractiv, elemente de bază din programare și le arată elevilor că pot să învețe să creeze jocuri și aplicații pe calculator, în loc să consume conținut care nu îi ajută cu nimic.

Cine face posibil cel mai mare eveniment educațional din istorie

La nivel internațional, organizația non-profit Code.org își dedică activitatea extinderii accesului la tehnologie și programare prin Hour of Code. Code.org colaborează cu numeroși oameni din întreaga lume pentru a oferi o mână de ajutorul celor care au nevoie. 

În România, Asociația Adfaber organizează anual Hour of Code, eveniment bine primit de profesorii care își doresc o schimbare în bine, care își doresc să asigure elevilor un viitor mai bun, dar și de familiile și companiile care încurajează astfel de acțiuni. 

Sponsorii ediției Hour of Code organizată de Adfaber de anul acesta sunt clubul de tehnologie Code School Clubs și Bosch România

Prima surpriză a ediției de anul acesta vine de la clubul de tehnologie Code School Clubs, care a pregătit o serie de tutoriale pentru toți cei care doresc să parcurgă o oră de programare împreună, online. Code School Clubs este un club 100% românesc, care ajută elevii să de dezvolte personal și profesional prin cursuri de programare pentru copii.

Cum te poți înscrie la Hour of Code, eveniment organizat de Adfaber

Mii de elevi din România au fost ajutați de Adfaber și de profesorii care s-au implicat în proiectele organizate de către asociație. Pornind de la zero, fără să mai fi programat niciodată, copiii au învățat într-un timp scurt bazele programării și au descoperit cât de multe pot să creeze dacă folosesc timpul la calculator pentru a învăța. 

În cadrul evenimentului Hour of Code, prin activități interactive, copiii de toate vârstele învață programare. 

Înscrierea la Hour of Code este simplă! Profesorii, elevii, prinții și companiile se pot înscrie completând acest formular. Mai apoi, pot organiza, alături de copii, o oră de programare.

Vrei să te implici și tu în acest proiect minunat? Înscrie-te sau ajută-ne să ajungem la mai mulți elevi, distribuind mai departe pagina evenimentului Hour of Code

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian