Alătură-te celui mai mare eveniment de educație din istorie!

DESPRE

Hour of Code este cel mai mare eveniment de educație din istorie și își propune să ofere tuturor, în special elevilor și studenților, o introducere de o oră în tehnologie și programare.

În 2020 educația s-a mutat în mediu online și tocmai de aceea ediția din acest an este și ea una specială! Anul acesta Hour of Code este mai mult decât despre programare, este cel mai bun moment din an în care putem încuraja tânăra generație să utilizeze tehnologia într-un mod inteligent.

DE CE

Copiilor li se vorbește despre pericolele din viața reală, însă nu și despre cele din mediul online. Noile generații se nasc și cresc cu tehnologia, iar cu prilejul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor îi putem educa pe elevi astfel încât să o folosească în favoarea lor.

În această ediție, pe lângă activitățile disponibile pe website-ul evenimentului, vă oferim o nouă activitate pe care o puteți alege: să discutați cu copiii și despre cetățenia digitală, cu ajutorul resurselor din cadrul programului Eroii Internetului.

Anul acesta, Hour of Code este un eveniment special!

Apasă butonul galben "Vreau să mă implic!" mai jos și lasă-ne adresa ta de email.

Sunt părinte

Pregătește-ți copilul pentru viitor! Parcurgeți împreună o oră de programare sau discutați despre importanța securității online și despre cum, fiecare dintre noi, putem deveni adevărați cetățeni digitali!

Vă propunem să alegeți din zecile de activități de programare, adaptate diferitelor grupe de vârstă, sau să parcurgeți resursele și jocul Interland, disponibile pe platforma Eroii Internetului.

Sunt profesor

Organizează Hour of Code alături de elevii tăi! Indiferent că alegi să parcurgi o activitate de programare sau să le vorbești elevilor despre securitatea online, poți desfășura cu ușurință un eveniment Hour of Code chiar și în format online!

Înscrie-te în formular și oferă-le elevilor cea mai frumoasă experiență de programare sau vorbește-le despre securitatea online. Surprinde momentul și trimite-ne fotografia/video pe adresa de email hoc@adfaber.org. Noi îți vom aprecia implicarea printr-o adeverință de participare.

Sponsori

Întrebări frecvente

Hour of Code are loc în fiecare an în timpul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor. În 2020, evenimentul are loc în perioada 7-13 decembrie.

Activitățile Hour of Code pot fi desfășurate cu ușurință și în format online. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți activitățile de programare potrivite vârstei elevilor dvs, (link activități) sau să utilizați resursele din cadrul programului de securitate online, Eroii Internetului (link resurse) și să le oferiți link-ul elevilor, în cadrul unei întâlniri online.

Resursele Eroii Internetului sunt disponibile aici (link). Atât părinții, cât și profesorii au la dispoziție numeroase materiale pe care le pot utiliza în discuțiile pe tema securității online. În cadrul Ghidului Familiei sau a Programei dedicată profesorilor, puteți găsi numeroase teme de discuție și activități pe care să le desfășurați alături de copii.

Mail mult, copiii își pot testa cunoștințele și pot deveni adevărați eroi ai internetului, cu ajutorul jocului Interland.

Dacă sunteți profesor și doriți să organizați un eveniment online Hour of Code alături de elevii dvs., vă invităm să completați formularul de participare de mai sus și, în timpul desfășurării evenimentului, vă invităm să ne trimiteți pe adresa de email hoc@adfaber.org un screenshot/fotografie/video cu activitățile realizate cu elevii.

Da, la finalul fiecărei activități desfășurate de elevi, aceștia vor primi automat o diplomă de participare.

Poți fi ambasador Hour of Code la tine în școală, fie ea online! Spune-i profesorului tău despre eveniment și organizați împreună o oră dedicată programării, în perioada 7-13 decembrie. Ajută-ți colegii să descopere programarea sau securitatea online!

Poți organiza un eveniment pentru copiii angajaților tăi (pentru a respecta normele sanitare de siguranță, evenimentul poate avea loc online) sau angajații se pot implica în calitate de mentori.

CONTACT

Hai să ne cunoaștem!

Citește-ne blogul!

Urmărește-ne online!

Abonează-te la Newsletter!

Ocazional, îți vom oferi informații cu privire la proiectele noastre.
Află ce te interesează, când te interesează!