DESPRE

Tehnologia este peste tot, schimbă tot și poate fi folosită de toată lumea!

Hour of Code este cel mai mare eveniment de educație din istorie și își propune să ofere tuturor, în special elevilor și studenților, o introducere de o oră în tehnologie și programare.

Te invităm la marele eveniment Hour of Code, organizat anual în România de către Adfaber, fie că ești profesor, elev, părinte sau reprezinți o companie. Vei încuraja copiii să folosească tehnologia inteligent și să descopere cât de repede pot învăța să creeze mici programe.

DE CE

Toate domeniile de activitate din lume sunt transformate de automatizare, digitalizare și adoptarea metodelor moderne de comunicare și învățare.

Educația în România însă este lăsată la urmă și încă nu poate răspunde cerințelor pieței. Această negare a tehnologiei duce la îngreunarea procesului de predare pentru profesorii care își doresc să aducă elevii în prezent și la copii dezinteresați de metodele vechi de învățare. Hour of Code prezintă o introducere în alfabetizarea digitală și le arată copiilor, practic, cum pot să folosească tehnologia pentru a se dezvolta.

RESURSE

Copiii au nevoie să învețe cum să creeze tehnologie, nu doar să o folosească. Prin alfabetizare digitală timpurie, aceștia vor avea baza de cunoștințe necesare pentru succes în secolul XXI. Evenimentul Hour of Code este o modalitate simplă și distractivă de a le prezenta elevilor informatica și tehnologia. Activitățile din cadrul evenimentului sunt gratuite, distractive, intuitive și pot fi prezentate cu ușurință elevilor de toate vârstele!

Implementează o activitate la clasă, apoi completează formularul pentru diplomă.

Cum organizez Hour of Code?

Rulează videoul

Descoperă programarea de oriunde! Participă la Hour of Code!

Vreau să înscriu evenimentul meu pe Harta României

Vreau să înscriu evenimentul și pe Harta Internațională

Sunt părinte

Ce vremuri! Părinții au acum ocazia să le arate copiilor, practic, cum funcționează jocurile lor preferate și tehnologia care îi înconjoară. Fără să cunoască programare, folosind tutoriale Hour Of Code, pot prezenta acasă sau la birou o oră inedită de programare!

Alătură-te și tu și pregătește-ți copilul pentru viitor! Parcurge împreună cu familia ta o activitate Hour of Code. Vei putea alege din zeci de mici sesiuni de programare, adaptate diferitelor grupe de vârste, de la 4 la 100 ani. În plus, poți prezenta copiilor cum să folosească internetul în siguranță folosind resursele Eroii Internetului. 

Trimite-ne și o fotografie cu activitatea desfășurată pe hoc@adfaber.org ca să ne bucurăm împreună de moment.

Sunt profesor

An de an, cadre didactice se alătură evenimentului Hour of Code și contribuie la alfabetizarea digitală a României. Indiferent de materia predată, ei sunt acei profesori care fac un pas în plus pentru a ajuta copiii să descopere că timpul la calculator poate fi folosit pentru a învăța, în mod distractiv, abilități absolut necesare pentru viitor.

Te invităm și pe tine să te alături la ediția din acest an și să organizezi o oră de programare sau să le vorbești elevilor despre securitatea online. 

Poți desfășura cu ușurință un eveniment Hour of Code chiar și în format online! Înscrie-te în formular, surprinde momentul și trimite-ne o fotografie sau un video pe adresa de email hoc@adfaber.org. Noi vom aprecia implicarea prin adeverințe de participare.

Sponsori

Partener Promovare

Întrebări frecvente

Când se desfășoară Hour of Code?

Hour of Code are loc în fiecare an în timpul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor. În 2023, evenimentul are loc în perioada 4-10 decembrie.

Particip la ore online. Cum pot organiza un eveniment Hour of Code?

Activitățile Hour of Code pot fi desfășurate cu ușurință și în format online. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți activitățile de programare potrivite vârstei elevilor dvs, (link activități) sau să utilizați resursele din cadrul programului de siguranță online, Eroii Internetului (link resurse) și să le oferiți link-ul elevilor, în cadrul unei întâlniri online.

Cum pot utiliza resursele Eroii Internetului în cadrul Hour of Code?

Resursele Eroii Internetului sunt disponibile aici (link). Atât părinții, cât și profesorii au la dispoziție numeroase materiale pe care le pot utiliza în discuțiile pe tema securității online. În cadrul Ghidului Familiei sau a Programei dedicată profesorilor, puteți găsi numeroase teme de discuție și activități pe care să le desfășurați alături de copii.

Mai mult, copiii își pot testa cunoștințele și pot deveni adevărați eroi ai internetului, cu ajutorul jocului Interland.

Sunt profesor. Cum pot primi adeverința de participare?

Arată-ne că ai organizat o activitate cu ocazia Hour of Code. Dacă ești profesor și dorești să organizezi un eveniment Hour of Code alături de elevi, te invităm să înscrii evenimentul la acest link, apoi te rugăm să completezi formularul de participare (click aici) și să adaugi fotografii din timpul desfășurării evenimentului – fotografie/video cu activitățile realizate alături de elevii. (Nu este nevoie să se vadă fețele, este suficient să se vadă că la clasă s-a derulat Hour of Code)

Elevii primesc diplome de participare?

Da, la finalul fiecărei activități desfășurate de elevi, aceștia vor primi automat o diplomă de participare. Le puteti genera și downloada din platforma din secțiunea Hour of Code

Sunt elev. Cum pot să mă implic?

Poți fi ambasador Hour of Code la tine în școală! Spune-i profesorului tău despre eveniment și organizați împreună o oră dedicată programării, în perioada 4-10 decembrie. Ajută-ți colegii să descopere programarea sau siguranța online!

Reprezint o companie. Cum pot să mă implic?

Poți organiza un eveniment pentru copiii angajaților tăi sau angajații se pot implica în calitate de mentori. Sau poți să ne sponsorizezi programul național. Dă-ne un semn pe orice rețea socială sau pe email hello@adfaber.org.

CONTACT

Hai să ne cunoaștem!

Citește-ne blogul!

ro_RORomanian