Ești elev sau profesor de liceu? Iată o competiție pe care nu trebuie să o ratezi!

Competiția dedicată elevilor pasionați de tehnologie este organizată anual de către Asociația Adfaber în cadrul proiectului Kids in Tech și sponsorizată de către Oracle Academy. Înscrierile pentru competiția din 2022 s-au deschis, iar doritori se pot alătura și depune proiecte până pe data de 28 februarie! Citește articolul în continuare și află cum poți să participi și tu și ce trebuie să conțină un proiect pentru a avea șanse mari de câștig.

De ce să participi la competiția Greenfoot în 2022

Competiția Java – programează în Greenfoot provoacă elevii de liceu să își pună cunoștințele teoretice dobândite la orele de informatică în practică, învățând cum să își creeze propriul joc sau propria lecție interactivă în platforma Greenfoot. Chiar dacă nu au mai programat niciodată, pot să descopere acum bazele și să creeze un proiect care poate impresiona juriul competiției.

Cine poate să participe la competiția Greenfoot?

În competiție pot participa toți elevii din clasele IX-XII, pasionați de tehnologie și IT. Înscrierea în competiție se face în echipe de câte 2 elevi și 1 profesor coordonator.

Pot să particip la competiția Greenfoot dacă nu am mai programat niciodată?

Această competiție este oportunitatea ideală pentru a începe să programezi. Chiar dacă nu ai mai programat niciodată, poți să parcurgi cursurile Oracle Academy pentru a învăța noțiunile de bază. 

Ce trebuie să conțină proiectul pentru competiție?

O prezentare PowerPoint cu 7 slide-uri unde sunt atinse următoarele secțiuni: 

  • numele echipei și al membrilor echipei, 
  • scenariul (idee proiect, despre execuție), 
  • algoritmul folosit, 
  • elementele de execuție (taste, butoane etc.) 
  • observații finale.

Toate fișierele proiectului (aplicația/proiectul în sine), arhivate și trimise pe email-ul competitii@adfaber.org, prin programul wetransfer.com (sau din drive share pe adresa noastră).

În prezentarea PowerPoint, un link către un video publicat pe YouTube, vizibil doar persoanelor care au link-ul, ce trebuie să prezinte proiectul rulând.

*Puteți folosi Loom.com pentru o captură a ecranului de calitate, apoi puteți trimite link-ul către video direct din platforma LOOM.

Consultați regulamentul competiției Greenfoot pentru a vă asigura că urmați toți pașii necesari pentru un proiect de succes. 

Aplicațiile pot fi realizate doar în platforma Greenfoot?

Da, singura platformă care poate fi folosită pentru realizarea aplicațiilor este Greenfoot și trebuie să o descărcați pe laptop/computer.

Care este tema proiectului?

Tema proiectului este un joc sau o lecție interactivă, iar obiectivul este simplificarea noțiunilor teoretice prin punerea lor în practică!

Dacă ești elev în clasele IX-XII și ești pasionat de informatică, ai tot ce-ți trebuie pentru a te înscrie în competiție. Arată cât de mult îți place programarea și convinge juriul că proiectul tău merită premiat! 

Cunoști un elev sau profesor de liceu? Oferă-i link-ul competiției! 

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian