ADFABER a sustinut Olimpiada de Informatica 2017

ADFABER, alături de olimpicii români de pe podiumul IOIT 2017

În perioada 17-20 mai 2017, la Bologna, în cadrul IIS Aldini Valeriani-Sirani, a avut loc prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică pe echipe (IOIT 2017). La concurs au participat câștigătorii finalelor naționale din Italia, România și Federația Rusă, precum și echipajele școlilor leader, organizatoare ale fazelor naționale – Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț, Gymnasium 1517 din Moscova, IIS Aldini Valeriani-Sirani din Bologna.

Subiectele au fost elaborate de reprezentanți ai Universității din Roma și ai Universității din Pisa, membri ai comisiilor naționale și internaționale ale olimpiadelor de informatică. Proba de concurs a constat în rezolvarea a unui număr de 7 probleme în decursul a 4 ore, având un grad ridicat de dificultate. România a urcat pe podium de două ori, premiul I și medaliile de aur fiindu-le înmânate membrilor echipei României (elevi la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București) de către Romano Prodi, președintele Comisiei Europene în perioada 1999-2004.

De asemenea, s-au stabilit principiile de organizare și desfășurare a celei de-a doua ediții a IOIT în urma unor discuții purtate între reprezentanții ministerelor, inspectoratelor școlare și ale școlilor leader din cele trei țări. Pentru anul viitor onoarea organizării finalei internaționale revine Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț, susținut de ISJ Neamț și Ministerul Educației Naționale. Ca și anul acesta, selecția participanților României va fi realizată în finala națională organizată în luna martie, de către colegiu, în cadrul Concursului Pluridisciplinar PROSOFT@NT.

“Ne-am implicat în susținerea Olimpiadei Naționale de Informatică pentru a ne arata recunoștința pentru efortul pe care îl depun profesorii și elevii. Credem că apropierea tinerilor români de tehnologie și programare reprezintă un potențial uriaș pentru România, iar acest potențial ar trebui promovat și sustinut”, a declarat Alin Chiriac, fondatorul ADFABER.

“Obiectivul nostru este să ajutăm cât mai mulți români să învețe programare și ne implicăm în promovarea acestor măsuri în România. Copiii și tinerii din România au potențialul și abilitățile necesare pentru a deveni adevărați titani în domeniul IT și Programare, accesând astfel cele mai bine plătite job-uri ale secolului 21. Trebuie doar facilitat mediul necesar reușitei.”, a concluzionat Alin Chiriac.

Ne bucurăm că am putut fi alături de olimpicii români și le dorim mult succes în continuare!

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: