Accesul la tehnologie, o campanie CSR pentru generația viitoare

Tehnologia face deja parte din viețile noastre de zi cu zi. Este clar faptul că generația de mâine se va baza foarte mult pe tehnologie – mai mult decât o facem noi. Așadar, este foarte important să pregătim copiii de pe acum pentru a deveni adulții unei ere super-tehnologizate. Din păcate, în România, există încă destul de multe zone rurale, dar și urbane unde accesul la tehnologie este minim sau inexistent. Există foarte multe școli care nu au un laborator de informatica, care nu beneficiază de internet sau chiar de un computer. În orașele mici, laboratoarele de informatică din școli și licee sunt depășite, cu echipament vechi, care nu mai face față cerințelor și necesităților tehnologice de astăzi.

Laboratoare IT în școli Unele companii mari din țară au înțeles cât de important este accesul copiilor la tehnologie și, de aceea, au început campanii de CSR ample, menite să doteze școlile cu computere. Din păcate, pentru școlile din zone rurale este destul de dificilă implementarea unei astfel de acțiuni, neexistând acces la internet sau din lipsă de cadre didactice specializate. În cadrul unor proiecte naționale au fost oferite zeci de computere unor licee din țară, în efortul unor companii de a aduce tinerii mai aproape de tehnologie și tehnologia mai aproape de ei.

Computerul de acasă

Un studiu realizat în 2015 arăta că doar 60% dintre români au un computer acasă. Poate unii ar spune că este o cifră rezonabilă și că de atunci procentul a crescut cu siguranță. Totuși, este un fapt real că necesitatea unui computer personal este destul de mare pentru un elev, de exemplu. Unii profesori care au integrat tehnologia în procesul educațional, încurajează tinerii să folosească un computer atunci când își fac temele sau fac cercetare pe un anumit subiect. În condițiile în care există campanii de CSR pentru susținerea copiilor care nu își permit din punct de vedere financiar să continue studiile liceale, este nevoie și de campanii care să faciliteze accesul lor la tehnologie.

Introducere în tehnologie Un alt mod prin care companiile se pot implica în campanii de responsabilitate socială este prin ajutarea copiilor și tinerilor să înțeleagă de ce tehnologia este atât de importantă și cum ne putem folosi de avantajele ei pentru a crea o lume mai curată, mai sustenabilă. Astfel, se pot organiza seminarii, ore demonstrative, discuții libere, jocuri, concursuri și nu numai, care îi pot apropia pe copii de computere, de tehnologie, de zona IT. Unele companii au implementat deja campanii de responsabilitate socială care vizează copiii angajaților. Desigur, aceste campanii pot fi extinse către comunitate. Este suficient să trezești curiozitatea unui copil asupra unui domeniu și să îi oferi resursele necesare, pentru ca el să studieze și poate să aleagă o carieră în acel domeniu.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: