Campaniile și practicile de responsabilitate socială se schimbă rapid în era în care tehnologia evoluează cu pași amețitori. Dezvoltarea tehnologiei și actualizările în timp real duc la o schimbare a modului prin care campaniile de sustenabilitate sunt implementate, monitorizate și chiar raportate. În curând, fluxul de informație nu mai poate face față schimbării, dacă nu ține pasul cu tehnologia și nu o integrează pe aceasta chiar și în practicile de CSR. Iată 3 metode prin care evoluția tehnologică poate ajuta campaniile de responsabilitate socială:
Inteligența artificială
Deși este un domeniu în plină dezvoltare, și cu posibilități nelimitate, inteligența artificială nu este încă integrată în practicile sau rapoartele de CSR. Puține companii au adoptat deja programe și aplicații, bazate pe inteligență artificială, care oferă informații rapide, la nivel global, despre campanii de responsabilitate socială implementate de corporații. De asemenea, aplicațiile inteligente sunt folosite și pentru efectuarea de rapoarte prin analizarea și selectarea inteligentă a datelor. Inteligența artificială are potențialul de a aduce schimbări majore în orice industrie, influențând practicile de responsabilitate socială pe care companiile le dezvoltă. Dar, cel mai important, companiile pot construi întregi campanii de responsabilitate socială în jurul inteligenței artificiale. Este un domeniu care promite mult, un domeniu de pionierat, iar companiile pot beneficia de pe urma lui implicându-se în dezvoltarea de dispozitive și aplicații care pot ajuta la descoperirea de noi tehnologii pentru protecția mediului și siguranță socială.
Canale de comunicare noi
Internetul evoluează rapid. La fel și marketingul online, precum și modul a transmite informațiile. Rapoartele de sustenabilitate pe care companiile le prezintă publicului s-au schimbat și ele o dată cu apariția noilor canale de comunicare. Acum rapoartele sunt prezentate în formate diferite de la GIF până la realitate virtuală.
Pe de altă parte, implicarea companiilor în cercetare și dezvoltarea de noi tehnologii și de noi căi de a transmite informația, este o bună practică de CSR, care atrage nu numai parteneri, ci și publicul larg. Imaginea unei companii care se implică în dezvoltare durabilă prin intermediul tehnologiei și care comunică cu publicul larg prin canalele nou dezvoltate este mult mai bună decât a unei companii care preferă canale de comunicare tradiționale. Dacă vrei să rămâi în contact cu publicul și consumatorii, trebuie să te adaptezi spațiului virtual în care aceștia există. De asemenea, prin intermediul canalelor de comunicare, companiile, publicul larg și ONG-urile pot ajunge să intre în contact și să colaboreze. Este mult mai ușor să se creeze o legătură între aceștia prin intermediul platformelor specializate, undegăsesc potențiali parteneri bazându-se pe tipul de proiect, vizibilitatea în piață, campanii de CSR deja implementate și altele.
Informare în timp real
A fi rapid în prezentarea informației poate fi vital pentru publicul unei companii. Monitorizarea unui proiect, update-urile despre desfășurarea proiectului, precum și rezultatele acestuia pot fi acum prezentate în timp real stakeholderilor. Arătând o transparență totală în demersul pe care îl face, o companie devine mult mai credibilă. Campaniile de CSR sunt urmărite, de multe ori, cu interes de către potențiali parteneri sau beneficiari. De aceea, este foarte important ca fluxul de informație către aceștia să fie unul constat și postat în timp real. Responsabilitatea socială nu este un must have, ci mai degrabă un mod de a te implica în bunăstarea comunității, de a da mai departe ceva, de a lăsa în urmă o lume mai bună. Integrarea tehnologiei în campaniile de CSR aduce beneficii multiple și ajută compania să păstreze o legătură puternică atât cu publicul, cât și cu partenerii.