6 dispozitive care vor dispărea în viitor

Pe măsură ce tehnologia evoluează și apar invenții care înglobează multe funcții, în cele ce urmează veți descoperi care sunt acele dispozitive care vor dispărea în viitor. Bătălia cea mare între producătorii de smartphone se duce mai ales la nivel de camere foto încorporate.

Atunci de ce am mai avea nevoie de aparatul foto? Acesta este doar un exemplu de dispozitiv care ar putea să dispară din piață în viitorul apropiat.

  1. Telecomanda

Telecomanda wireless a fost inventată în 1955 și, de atunci, a ajuns sa fie un accesoriu indisponibil pentru orice televizor. Acesta este un dispozitiv care a evoluat odată cu televizoarele și care, de la funcții simple, a ajuns să fie destul de complex. Este indispensabil în viața de zi cu zi, dar care este, oare, soarta telecomenzii?
Aplicațiile speciale de pe smartphone-uri pot face același lucru precum o telecomandă, fără a plăti bani în plus și fără a avea încă un dispozitiv prin casă. De câte ori nu vi s-a întâmplat să pierdeți telecomanda prin casă și să o căutați minute bune pentru că nu puteți porni televizorul?
Acest dispozitiv este unul dintre cele care, probabil, până în 2020, nu va mai exista, locul ei fiind luat de către aplicația de mobil.

2. Hard disk-urile și memoriile USB

Unitățile fizice de stocare a informației încă sunt folosite în întreaga lume. Totuși, acestea au început să piardă teren în fața stocării în cloud. Pentru că spațiul de stocare virtual are o capacitate mult mai mare decât cel fizic, în viitorul apropiat hard disk-urile și memoriile USB vor dispărea. De asemenea, este mult mai ușor să ai acces la informația stocată virtual. Acum te poți conecta la cloud de pe orice telefon mobil sau laptop, având informația la îndemână tot timpul.

3. DVD player-ele

Serviciile de streaming video sunt condamnarea la dispariție a DVD playerelor. Așa cum apariția DVD playerelor au dus la dispariția de pe piața a video playerelor și, implicit, a casetelor, și DVD-urile și CD-urile sunt dispozitive care vor dispărea în viitor. Deja laptopurile de ultimă generație nu mai au din fabricație CD sau DVD ROM.

4. Fax-urile

Cu o istorie de peste 80 de ani în spate, zilele faxului sunt numărate. În condițiile în care comunicarea la distanță și transmiterea de documente se face prin email, faxul este unul din acele dispozitive care vor dispărea în viitor.

5. ATM-urile

Acum din ce în ce mai multe servicii bancare oferă opțiunea plății cu cardul sau cu telefonul. Tranzacțiile se pot face online. Într-un viitor, poate nu chiar atât de apropiat, nu va mai fi nevoie de ATM-uri. Banii lichizi vor fi folosiți din ce în ce mai puțin, iar criptomonedele vor câștiga un loc important în viețile oamenilor.

6. Computerele

Printre cele 6 dispozitive care vor dispărea în viitor se numără și computerele. Acestea au fost, poate, cea mai mare invenție a lumii moderne. Tehnologia a avut posibilitatea să evolueze și datorită computerelor și internetului. Dar într-o eră în care toată lumea este în mișcare și dispozitivele tind să fie micșorate, computerele nu își mai găsesc locul. Laptopurile sunt mult mai practice, pot fi transportate ușor pe distanțe mari, având astfel o accesibilitate mai mare. Marile companii încă mai produc computere, dar pentru că transportul lor implică mult efort, în viitor, acestea nu vor mai fi decât o amintire a unei tehnologii care, la vremea ei, a uimit o lume întreagă.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...

Lumea tehnologiei

Scrisoare pentru noul an școlar

Dragă nou an școlar, Ne-am pregătit toată vara, cu emoții și entuziasm, pentru această zi, când vom face cunoștință și vom începe împreună o nouă


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

EROII INTERNETULUI

Training GRATUIT pentru Părinți
Participă la trainingul gratuit de siguranță a copiilor în mediul online și poți câștiga o vacanță la cel mai mare parc de distracții din Europa.
close-link
ro_RORomanian