Te-ai înscris în competiția ‘Învață să programezi cu Alice’? 5 sfaturi utile pentru elevi și profesori

Competiția invata sa programezi cu Alice

Toamna aceasta are loc competiția națională ‘Învață să programezi cu Alice’, una dintre cele mai îndrăgite competiții de programare, dedicată atât elevilor de gimnaziu, cât și celor de liceu.

Indiferent că ești profesor sau elev, ne-am gândit îți oferim 5 sfaturi care pot veni în ajutorul echipei voastre și, de ce nu, pot contribui la succesul vostru și la obținerea unui premiu în cadrul competiției:

1.Lucrați din timp la proiectul vostru

Primul și cel mai important sfat pentru a realiza un proiect de succes este să vă apucați de realizarea proiectului de îndată ce v-ați înscris. Puteți să planificați din timp evoluția proiectului vostru. Începeți chiar de la etapa de învățare, de discuții și stabilire a animației și până la realizarea propriu-zisă a proiectului.

În acest fel vă asigurați că aveți suficient timp la dispoziție pentru a parcurge informațiile și materialele și pentru a realiza un proiect cât mai complex.

Competiția invata sa programezi cu Alice
2. Organizați și întâlniri virtuale

Pentru a realiza un proiect cat mai bun, este important ca membri echipei să discute frecvent cu profesorul coordonator. Cu toate acestea, în această perioadă recomandăm și noi să evitați pe cât posibil întâlnirile fizice foarte apropiate. Așadar, dacă sala de clasă nu vă permite acest lucru, sau pur și simplu preferați întâlnirile online, vă recomandăm să utilizați toate instrumentele de comunicare pe care mediul online le pune la dispoziție!

Dacă ești profesor și coordonezi în cadrul competiției mai multe echipe, este important să îți organizezi întâlnirile cu elevii astfel încât fiecare echipă să aibă parte de îndrumarea necesară.

Sfatul nostru este să includeți în planificarea proiectului și câteva sesiuni virtuale pe platforme precum Google Meets sau Zoom

Iată cum puteți utiliza platforma Zoom! Accesează Tutorialul

3. Beneficiați de resursele de studiu 

Venim în ajutorul echipei tale în realizarea proiectului din cadrul competiției! Accesand resursele de studiu (click aici), vă veți familiariza cu platforma Alice 3 și puteți accesa numeroase informații care vă vor ajuta pe tot parcursul dezvoltării proiectului. 

Cele 14 capitole vă vor învăța pas cu pas de la cum să poziționați obiectele și să folosiți instrucțiunile de control sau funcțiile și pană la dezvoltarea unei animații complete, totul pentru ca proiectul vostru să iasă cât mai bine și mai complex.

Cu ajutorul resurselor toți elevii pasionați de informatică pot învăța foarte ușor și distractiv!

Accesează resursele Aici!

4. Testați și îmbunătățiți

Pentru a vă asigura că proiectul vostru a ieșit exact așa cum vă doriți, este important ca la final, când credeți că totul este gata să îl testați. Astfel, descoperiți eventualele erori sau vă puteți da seama că are nevoie de unele îmbunătățiri

De asemenea, asigurați-vă că ați respectat tema competiției și ați realizat toate materialele necesare pentru transmiterea proiectului. În Regulamentul și baremul competiției (link) găsiți toți pașii pe care trebuie să îi realizați.

5. Încărcați materialele din timp

Un ultim lucru pe care îl puteți face pentru a vă asigura că proiectul vostru are toate șansele să ajungă să fie jurizat și chiar premiat este să încărcați proiectul din timp!

Încărcarea proiectului pe ultima sută de metri este o greșeală pe care multe echipe o fac și, din păcate, uneori nu se pot califica pentru jurizare. Unele echipe, din grabă, omit să încarce toate materialele sau chiar completează datele și adresa greșit, iar e-mailul lor nu ajunge la noi!

Așadar, asigurați-vă că aveți toate materialele pregătite pentru a fi transmise cu cel puțin o zi înainte, pentru ca totul să decurgă perfect!

Proiectele pot fi trimise fie pe We Transfer la adresa competitii@adfaber.org, fie direct sub forma de arhiva pe aceeași adresa de e-mail.

Dacă nu te-ai înscris încă în cea mai așteptată competiție de programare, acum ai toate motivele să o faci! Înscrie-te Aici – Competiția națională învață să programezi cu Alice!

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: