Sfaturi pentru un eveniment virtual Hour of Code

hour of code online

Nu este necesar să vă întâlniți față în față pentru a avea un eveniment Hour of Code reușit!

Cu toate că, în mod tradițional, Hour of Code are loc în clase în fiecare an, nu este necesar să vă întâlniți fizic pentru a vă bucura de experiența evenimentului. Poți ține un eveniment interactiv și inspirațional pentru elevi chiar și în mediul online ținând cont de aceste recomandări. 

Chiar dacă sunteți separați, puteți începe evenimentul împreună

Chiar dacă intenționezi ca elevii să-și finalizeze activitățile în mod independent, îți recomandăm să începi evenimentul cu o activitate de grup virtuală pentru a-i entuziasma pe participanți. Există mai multe moduri interesante de a vă începe evenimentul:

 • Poți aduce un invitat care să le vorbească elevilor: Mii de voluntari din toate domeniile așteaptă să îi contactați! Când țineți un eveniment virtual nu sunteți limitați de distanță, așa că puteți lua în considerare să vorbiți cu persoane din afara orașului dvs. 
 • Folosește un videoclip inspirațional: Un alt mod de a da startul unui eveniment este să le arăți participanților un videoclip inspirațional pentru a le oferi elevilor o doză de încurajare și susținere.
 • Discută despre știința computerelor, tehnologie sau securitate online: Transformă-ți evenimentul Hour of Code într-o sesiune de înțelegere mai profundă a tehnologiei, luând în considerare impactul pe care aceasta îl are în viețile noastre de zi cu zi. Pune întrebări participanților și transformă începutul evenimentului într-o discuție interactivă.

Ce să pregătești din timp

 1. Determină platforma de videoconferință pe care o vei folosi

Probabil că ești deja familiarizat cu platforme precum Google Meet, Zoom și Skype. Orice ai alege să folosești, te sfătuim să te familiarizezi cu platforma, să îi testezi capacitățile și să-ți parcurgi programul pentru Hour of Code înainte de a avea loc evenimentul.

 1. Planifică modul în care elevii vor participa

Activități independente

Îți recomandăm ca, după introducere, să le permiți elevilor să părăsească videoconferința pentru a lucra singuri la activitățile lor Hour of Code. Acest lucru le va permite participanților să se concentreze mai mult la propriul proiect și să înțeleagă mai bine conceptul și va limita distragerile.

Ar putea fi de folos să alegi din timp 1-3 opțiuni de tutoriale din care ei să poată alege. Asta îți va permite să alegi activități potrivite pentru nivelul lor de pregătire. În plus, dacă elevii au întrebări care necesită asistența ta, vei fi mai pregătit dacă deja ești familiarizat cu materialele la care ei lucrează.

Dacă activitățile vor avea loc imediat după introducerea virtuală, îți recomandăm să păstrezi o fereastră deschisă unde participanții să se poată reconecta oricând pentru a adresa întrebări.

Activitate de grup online

Dacă preferi să ai toți participanții în apelul video pe toată durata evenimentului, ține minte că aceștia vor trebui să aibă în permanență deschide două ferestre – una pentru conferința video și una unde vor lucra la activități.

Activitate cu părinții

Pentru elevii mai mici de clasa a 4a, îți recomandăm să le încurajezi părinții să țină un eveniment Hour of Code acasă. Îi poți ajuta cu tutoriale și materiale pe care le pot utiliza.

 1. Găsește un voluntar

Poți căuta un voluntar potrivit nevoilor tale vizitând harta voluntarilor. Voluntarii sunt disponibili pentru participarea la distanță și sunt fericiți să vorbească despre experiența lor în știința computerelor, despre ce impact are tehnologia asupra rolului lor, sau pur și simplu să îți răspundă la întrebări. Când ai găsit un voluntar, asigură-te că stabilești o întâlnire virtuală cu el din timp, pentru a discuta despre rolul său în cadrul evenimentului și pentru a discuta despre elementele logistice ale participării.

 1. Pregătește materialele necesare pentru eveniment

Citește următoarea parte a articolului pentru idei despre cum poți sărbători evenimentul virtual Hour of Code. Pentru anumite idei este necesar să te pregătești din timp, cum ar fi crearea de certificate de participare pentru toți elevii implicați. 

Sărbătoriți împreună

Așa cum începeți evenimentul împreună, conectați-vă iar la final pentru a sărbători! Iată câteva idei pentru a face sărbătorirea virtuală a evenimentului interactivă și specială:

 • Permite-le elevilor să își împărtășească proiectele cu ceilalți participanți. Dacă platforma pe care o folosiți pentru videoconferință permite acest lucru, încurajează elevii să facă screenshot-uri proiectelor lor și să le utilizeze ca background virtual! 
 • Discută cu ei: Ce au învățat despre știința computerelor, tehnologie sau securitatea online? Ce au făcut când au întâmpinat o problemă? Cum au rezolvat-o?
 • Creează și trimite certificate participanților
 • Dorești o adeverință pentru implementarea proiectului în România? Completează formularul disponibil aici și trimite-ne un screenshot, o fotografie, un mini video când le vorbești elevilor despre Hour of Code sau o arhivă cu diplomele elevilor la adresa hoc@adfaber.org.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: