Platforma online Kids in Tech: cursuri gratuite de programare în sprijinul profesorilor

Lansată în urmă cu doar câteva luni, platforma online de cursuri de informatică Kids in Tech oferă gratuit profesorilor posibilitatea să își ajute elevii să-și dezvolte abilitățile de programare de la distanță.

Platforma, realizată cu sprijinul Raytheon și care se apropie în acest moment de 10.000 de elevi utilizatori, a pornit din dorința de a oferi și elevilor din România accesul la un mod de predare adaptat nevoilor și nivelului de pregătire al fiecărui copil, acum mai actual și mai necesar decât oricând. Cursurile sunt predate de traineri care practică și care lucrează în domeniu, astfel încât să poată asigura aceeași experiență de învățare atât pentru elevii din orașele centre universitare, cât și pentru elevii din medii defavorizate, dar care au acces la un computer.

Mai multe detalii puteți vedea pe cursuri.kidsintech.ro.

Primul set de cursuri va fi completat în curând cu unele noi, care vor fi create pentru profesori în baza nevoilor pe care le-au exprimat aceștia pentru a-și putea urma și completa curricula. Până atunci însă, în completarea platformei, am creat o serie de tutoriale video pentru o clasa virtuală, pentru lecții online realizate cu diferite instrumente disponibile gratuit și continuăm să oferim soluții particulare și consiliere profesorilor care au nevoie de ajutor pentru trecerea lecțiilor în mediul virtual.

Pentru a putea oferi în continuare o forță de muncă pregătită pentru economia viitorului, educația din România are nevoie să țină pasul cu schimbările pe care le aduce tehnologia, însă și cu schimbările de proces educațional care au loc la nivel internațional.

Platforma online Kids in Tech

Kids in Tech este un program Adfaber de sprijin al digitalizării educației. Toate grupurile de Facebook ale programelor Adfaber, precum Hour of Code, Kids in Tech sau Technovation le stau la dispoziție profesorilor din toată țara pentru a intra în dialog cu noi și a le facilita accesul la resurse care să le permită să-și continue procesul educațional de la distanță la un nivel de calitate performant, în felul acesta contribuind la modernizarea întregului sistem educațional românesc.

Citește și: Te-ai înscris în competiția ‘Învață să programezi cu Alice’? 5 sfaturi utile pentru elevi și profesori

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: