Pawz: Inițiativa unei tinere pentru salvarea animalelor pierdute

Într-o eră în care tehnologia aduce soluții la numeroase probleme sociale, este remarcabil să vedem cum tinerii talentați contribuie activ la îmbunătățirea comunităților noastre. Astăzi vă prezentăm echipa Green Harmonizer, formată dintr-o elevă talentată de doar 13 ani care a dezvoltat o aplicație numită Pawz, destinată protecției animalelor pierdute sau fără stăpân.

Pawz: Un ajutor real pentru animale și proprietari

Pawz este o aplicație mobilă care ajută la găsirea animalelor pierdute de către proprietarii lor. Dacă cineva își pierde animalul de companie, poate trimite rapid o alertă prin aplicație, folosind informațiile pre-salvate. În mod similar, dacă cineva găsește un animal, poate folosi aplicația pentru a trimite o alertă. Aplicația va încerca să identifice unul sau mai mulți proprietari potențiali și să ofere modalități de contact între cel care a găsit animalul și proprietar, facilitând astfel reîntoarcerea în siguranță a animalului acasă.

Conectarea tehnologiei cu compasiunea

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale aplicației Pawz este modul în care combină tehnologia cu compasiunea umană. Prin utilizarea tehnologiei pentru a crea legături între oameni și animalele lor pierdute, Pawz nu doar că rezolvă o problemă imediată, dar contribuie și la crearea unei comunități mai responsabile și mai implicate.

Echipa Green Harmonizer este formată din Cătălina Moldovan de la Acton Academy Bucharest, din Ilfov. Calificarea ei în semifinala competiției Technovation Girls evidențiază nu doar creativitatea și dedicarea ei, dar și importanța tehnologiei în rezolvarea problemelor reale din societate.

Un exemplu de urmat

Echipa Green Harmonizer este dovada că tinerele pot utiliza tehnologia pentru a face diferența în lume. Prin abordarea proactivă, se demonstrează că inovațiile pot avea un impact pozitiv direct asupra vieților noastre și ale celor din jur.

Despre Organizator

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și contribuie la formarea elevilor în domenii IT.

Despre BCR

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

Despre Endava

Endava reimaginează relația dintre oameni și tehnologie. Prin valorificarea tehnologiilor de ultimă generație, echipele agile și multidisciplinare oferă o combinație de strategii de produs și tehnologie, experiențe inteligente și inginerie de clasă mondială pentru a ajuta clienții să devină companii digitale, bazate pe experiență, sprijinindu-i în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții. Endava colaborează cu clienții săi, integrându-se perfect cu echipele acestora, catalizând ideile și furnizând soluții robuste.

Endava deservește clienții în industriile de Plăți, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media și Telecom), Bunuri de consum, Retail, Logistică și Asistență medicală. Endava avea la 30 iunie 2023, 12,063 angajați în locații din Uniunea Europeană: Austria, Bulgaria, Croația, Danemarca, Germania, Irlanda, Țările de Jos, Polonia, România, Slovenia și Suedia; Non-EU: Bosnia & Herzegovina, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Elveția și UK; America de Nord: Canada și SUA; America Latină: Argentina, Columbia, Mexic și Uruguay; Asia Pacific: Australia, Malaysia, Singapore și Vietnam; și Orientul Mijlociu: Emiratele Arabe Unite. 

Despre Technovation 

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cum pot dezvolta soluții reale, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. Cu sprijinul mentorilor voluntari, al profesorilor și părinților și folosind materialele puse la dispoziție, fetele învață să dezvolte soluții tehnologice care abordează și rezolvă probleme din lumea reală.

Află mai multe despre echipele semifinaliste în https://bit.ly/3KfAjrU.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian