Maria-Magdalena Lungan, Project Manager Bosch Romania

Maria-Magdalena Lungan, Project Manager Bosch Romania:

„tinerelor trebuie sa li se ofere posibilitatea de a descoperi interesul pentru tehnologie inca din copilarie” #adfabertestimonials

Isi petrece timpul liber la inot, plimbandu-se cu bicicleta, calatorind sau gatind. Nu a pornit in viata profesionala cu tehnologia in gand, a descoperit-o mai tarziu, dar este foarte bucuroasa ca s-a intamplat.

Inceputul

„Dupa ce am terminat Facultatea de Geografie, specializarea Geografia Turismului, am simtit ca locul meu nu este in acest domeniu. Astfel, la master, am ales Administrarea Afacerilor, domeniu ce s-a dovedit ulterior fundatia carierei mele in managementul de proiecte din industria automotive. Cunostintele necesare le-am dobandit atat in mediul formal (la master si pe parcursul stagiului Erasmus), cat si ca urmare a participarii la diverse cursuri (Project Management), internship-uri (Internship in audit financiar la KPMG, Internship in departamentul de Business Administration din cadrul diviziei Automation Solutions – Emerson). Fiind o persoana curioasa, careia ii plac provocarile, pot sa spun ca a fost putin greu la inceput, dar si captivant in acelasi timp. M-a incantat ideea task-urilor diverse si complexe si m-a speriat faptul ca nu aveam cunostinte tehnice in domeniu.”

Prezentul

„Acum ocup functia de Project Management Officer de aproximativ 9 luni, in cadrul Centrului de Inginerie al companiei Robert Bosch din Cluj Napoca. Ca responsabilitati principale la locul de munca pot mentiona acordarea suportului Technical Project Manager-ilor in realizarea documentatiei necesare pentru buna desfasurare a proiectelor, planificarea bugetelor, urmarirea costurilor si participarea la sedinte. Imi place sa cred despre mine ca sunt o persoana ambitiosa si perseverenta, care stie ce anume trebuie sa imbunatateasca pentru a obtine ceea ce isi doreste. Astfel, atat timp cat iti place ceea ce faci, esti intr-un mediu propice in care poti sa te dezvolti si sa evoluezi si ai sustinerea necesara pentru a ajunge unde ti-ai propus, consider ca ai toate motivele sa-ti doresti sa mergi mai departe.”

Despre femeile in tehnologie

„Eu consider ca inca asistam la un scepticsm indreptat catre potentialul femeilor de a se afirma in acest domeniu. Femeile au abilitatea extraordinara de a forma si conduce echipe de lucru si de a gestiona foarte bine mai multe sarcini in acelasi timp, astfel cred ca in viitor vom asista la o crestere a procentului tinerelor care aleg calea tehnologiei. Totul porneste de la atitudinea si mentalitatea adecvata. In ceea ce priveste facilitarea accesului femeilor in tehnologie, cred ca tinerelor trebuie sa li se ofere posibilitatea de a descoperi interesul pentru tehnologie inca din copilarie, iar apoi ar trebui sa fie incurajate sa depaseasca prejudecatile conform carora doar baietii ar trebui sa lucreze in acest domeniu.”

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: