Lansare Programă şcolară INFORMATICĂ şi TIC pentru gimnaziu 2017

Noua Programă şcolară pentru disciplina INFORMATICĂ şi TIC, clasele a V-a – a VIII-a, include idei şi proiecte propuse si puse în aplicare de ADFABER

Suntem încântaţi să vă anunţăm că Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat Programa şcolară pentru disciplina INFORMATICĂ ŞI TIC, clasele a V-a – a VIII-a.

Aceasta include mare parte dintre proiectele promovate, susţinute sau puse în aplicare de Asociaţia ADFABER, lucru care nu poate decât să demonstreze încă o dată faptul că propunerile noastre şi proiectele la care am lucrat sunt de bun augur pentru sistemul de educaţie din România. Susţinem în continuare faptul că toţi copiii şi adolescenţii trebuie să se pregătească pentru o lume computerizată, iar pentru acest lucru vom continua să depunem toate eforturile necesare alături de sponsorii şi partenerii noştri. Copiii trebuie încurajaţi să îşi dezvolte creativitatea, capacitatea de comunicare, relaţionarea şi spiritul de echipă şi trebuie să perceapă tehnologia ca fiind parte din viaţa lor.

Noua Programă şcolară pentru disciplina INFORMATICĂ ŞI TIC, clasele a V-a – a VIII-a, încurajează elevii să folosească tehnologia într-un mod responsabil şi creativ şi răspunde nevoilor de continuare a eforturilor de alfabetizare digitală şi de reconsiderare a acestui concept din perspectiva noilor cerinţe socio-profesionale. Acest lucru se face printr-un curriculum relevant, vizând formarea unui set de competențe digitale, pe care fiecare absolvent să le poată valorifica pe parcursul şcolarităţii și în viața activă. Pe scurt, prin noua Programă şcolară pentru disciplina INFORMATICĂ ŞI TIC, clasele a V-a – a VIII-a, elevii vor învăţa să utilizeze responsabil şi eficient tehnicile de calcul şi de comunicaţii. Mai mult decât atât, vor deprinde cum anume pot fi rezolvate unele probleme elementare prin construirea unor algoritmi de prelucrare a informaţiei şi vor elabora creativ produse informatice care să valorifice conexiunile dintre disciplina Informatică – TIC – Societate.

“Sunt onorat să văd că proiectele ADFABER și efortul depus alături de toți partenerii noștri au acum efect în programa Națională pentru gimnaziu. Includerea în programă a majorității proiectelor promovate, susținute sau realizate de noi, vin ca o răsplată, pentru efortul depus dar mai ales ca o confirmare că ceea ce am propus, promovat și susținut reprezinta valoare pentru elevii si profesorii din Romania” – Alin Chiriac, fondator şi CEO ADFABER.org.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: