fake know more

Înscrie-te în program

Fiți parte a schimbării în educație!
Vă invităm să vă alăturați proiectului FAKE kNOw MORE
și să ajutați copiii din comunitatea voastră să recunoască și să combată informațiile false.

fake know more vertical

DESPRE

Programul ‘Fake kNOw More’ se concentrează pe dezvoltarea conștientizării de sine la tineri pentru a construi reziliență împotriva dezinformării. Acesta subliniază rolul emoțiilor, limitărilor limbajului și experiențelor personale în formarea prejudecăților și susceptibilității la informații false. Programul include materiale și resurse testate în faza pilot, un manual despre gestionarea emoțiilor și dezinformării, un joc educațional și materiale video, având un scop internațional și accent pe gândirea critică, alfabetizarea media și înțelegerea impactului rețelelor sociale asupra bunăstării.”

Cui se adreseaza?

Proiectul FAKE KNOw MORE vizează tinerii cu un mediu social și cultural scăzut, pentru a le crește gradul de conștientizare cu privire la modul în care factorii neevidenți, cum ar fi emoțiile, ne modelează vulnerabilitatea la dezinformare. Vom lucra direct cu profesori și educatori din centre terapeutice, centre comunitare, medii educaționale informale și școli și le vom dota cu materiale de instruire și instrumente pentru a lucra cu grupurile vulnerabile.

CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR

2 APRILIE

Lansarea oficială a programului în România

27 MARTIE -
18 APRILIE 2024

Înscrierea profesorilor în program

19 APRILIE -
27 APRILIE

Participarea profesorilor la training

9 MAI -
6 IUNIE

Implementarea programei la clasă

Ce conține programul?

  • Un manual cu materiale pentru lucrul cu copiii și tinerii pe tema emoțiilor și a impactului acestora asupra vulnerabilității la dezinformare.
  • Un joc educațional pentru a ajuta copiii și tinerii să învețe despre subiecte cheie legate de dezinformare.
  • Training dedicat profesorilor pentru a le oferi suport în implementarea materialelor la clasă. Materiale video pentru a sprijini predarea la clasă.
Ce învață profesorii?
  • Cum să creșteți conștientizarea propriilor emoții în rândul copiilor și tinerilor – cum să le recunoașteți, să vorbiți despre ele și cum influențează reacțiile.
  • Dezvoltarea gândirii critice la tineri.
  • Utilizarea media într-un mod conștient și atent.
  • Cum emoțiile afectează susceptibilitatea la dezinformare.
  • Ce sunt prejudecățile cognitive și gândirea rapidă și lentă.
  • Impactul rețelelor sociale asupra bunăstării și mindfulness.
  • Cum funcționează algoritmii rețelelor sociale.

Cum mă înscriu?

Fiți parte a schimbării în educație!

 
Vă invităm să vă alăturați proiectului FAKE kNOw MORE și să ajutați copiii din comunitatea voastră să recunoască și să combată informațiile false.

ÎNSCRIERE PROFESORI

Formular de Înscriere

SPONSORUL PROGRAMULUI

Proiectul se desfășoară la nivel internațional și este coordonat de Asociația Adfaber în România, în colaborare cu Asociația Demagog (Polonia), Fakescape (Republica Cehă), Smilemundo (Spania) și Adfaber (România), cu sprijinul EMIF

ro_RORomanian