Securitatea informațiilor, conturilor și dispozitivelor dumneavoastră este la fel de importantă ca și confidențialitatea. Parole puternice și angajamentul de a nu le împărtăși cu nimeni sunt esențiale pentru protejarea dispozitivelor, identităților, reputației și relațiilor familiei tale.
Știați că în 2017, primele două cel mai des folosite parole au fost „123456” și „parolă”?
Parolele ne protejează siguranța personală, dispozitivele, identitățile, reputațiile și relațiile, iar cele slabe facilitează accesul infractorilor la informațiile noastre. Un lucru fundamental pe care îl putem face pentru copiii noștrii este să îi învățăm cum să creeze parole puternice.
Iată cele mai bune sfaturi pentru crearea și păstrarea parolelor noastre puternice:
- Creați parole ușor de memorat, dar evitați să utilizați informații personale, cum ar fi ziua de naștere sau numele animalelor de companie.
- Utilizați un mix de litere mici,majuscule, simboluri și numere.
- Inl0c^iți lit3r3le c^ cifre a$a (acesta are un dublu avantaj: păstrează parola ușor de reținut, în timp ce o face mult mai dificil de aflat de către un program)
- Folosiți minim 8 caractere – cu atât mai multe cu atât mai bine.
- Schimbați-le – nu folosiți aceeași parolă pentru mai multe site-uri sau dispozitive, mai bine creați variații diferite ale aceleiași parole pentru conturi diferite.
- Utilizați întotdeauna opțiunea de blocare ecran pe dispozitivele dumneavoastră.
- Luați în considerare utilizarea unui manager de parole: o aplicație sau un instrument care ține evidența parolelor dumneavoastră în cazul în care le uitați (majoritatea browserelor actuale au o caracteristică de securitate care pot face acest lucru pentru dumneavoastră).
Accesează toate resursele pe tema educației digitale: Descarcă Ghidul Familiei
Citește și 5 cele mai des întâlnite pericole în mediul online. Sunt copiii în siguranță pe internet?