Tu ce soluții smart poți crea cu Arduino?
Competiția Națională Arduino pentru elevii de gimnaziu și liceu
Detalii și resurse
DESPRE
COMPETIȚIA ARDUINO
Un stil de viață smart implică îmbunătățirea vieții de zi cu zi. Acasă, la școală, la muncă sau pe stradă, oamenii pot să pună tehnologia la treabă și să se bucure de soluții moderne pentru o mai bună calitate a vieții.
Competiția Națională Arduino vine cu o nouă provocare anul acesta! Invităm elevii de liceu și gimnaziu să prezinte un concept smart Arduino! Fie că oferiți soluții pentru reducerea emisiilor de carbon, pentru eficientizarea transportului, pentru un mediu de lucru smart, o casă sau o școală modernă, o fermă smart sau orice alt proiect cu soluții smart Arduino, puteți participa la competiție!
Organizată de ADFABER și sponsorizată de BOSCH, competiția este derulată în cadrul programului Kids in Tech și oferă elevilor o oportunitate inedită de a îmbina pasiunea pentru tehnologie cu creativitatea și învățarea sub o formă distractivă și interactivă.
DE CE SĂ PARTICIPI LA COMPETIȚIE
Acceptă provocarea competiției și implică-te într-o activitate educativă, practică, cu o temă de actualitate, prin care poți să îmbini pasiunea pentru robotică cu noțiunile teoretice de programare învățate la școală.
Participarea la această competiție te va diferenția și te poate lansa într-un domeniu aflat la mare căutare!
Formează o echipă de maxim 3 elevi și alături de un profesor transformați ideile în realitate! Creativitatea ta poate fi startul unui nou stil de viață! Dacă ești elev în clasele V-XII și ești pasionat de informatică, ai tot ce-ți trebuie pentru a te înscrie în competiție. Arată-ne cât de mult îți place robotica și convinge juriul că proiectul tău merită premiat!
TEMA COMPETIȚIEI ARDUINO
Soluții smart cu Arduino
Tu ce soluție smart ai oferi omenirii? Identifică o nevoie în comunitatea ta sau la nivel global și creează un proiect Arduino care vine în ajutorul tuturor!
Stai prea mult în trafic? Arată-ne cum poate Arduino să eficientizeze circulația. Consideri că unele joburi pot fi înlocuite de automatizări Arduino? Arată-ne cum. Ai identificat o nevoie și vrei să oferi o soluție smart cu Arduino? Impresionează juriul cu proiectul echipei tale!
Perioadă de desfășurare
5 DECEMBRIE 2023 - 29 APRILIE 2024
Înscrierea în concurs
Echipele se pot înscrie în competiție completând acest formular până
luni, 29 Aprilie 2024, ora 23:59.
Click aici pentru LINK
30 APRILIE - 19 MAI 2024
Depunerea proiectelor
După completarea formularului de înscriere participanții trebuie să trimită proiectul propriu-zis prin email la arduino@adfaber.org până la data 19 Mai 2024, la 23:59.
20 MAI - 9 IUNIE 2024
Jurizarea proiectelor
Toate echipele participante înscrise în concurs ce au trimis în timp util
proiectele și care au toate datele valide, vor participa la jurizarea din perioada
20 Mai – 9 Iunie 2024, în urma căreia, proiectele vor fi evaluate
de către un juriu specializat.
14 IUNIE
Desemnarea câștigătorilor
fi comunicați și pe site-ul competiției.
‘‘Concursul a fost o adevărată provocare pentru elevi. Ei au pornit de la o idee captivantă și îndrăzneață pe care au tot schimbat-o în proces până când au adus produsul finit la forma dorită. Cred că astfel de concursuri oferă elevilor șansa de a învăța practic. Este un mare pas înainte în dezvoltarea lor.”
Horlescu Gabriela, profesor TIC,
Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț’
‘‘Vă mulțumim pentru oportunitatea de a participa la acest concurs. Este un concurs „diferit” decât alte concursuri de informatică, o nouă provocare. Studenții au studiat, documentat, încercat, anul acesta au câștigat locul 3 și sunt convinși anul viitor vor fi câștigători. Acest concurs a adus multă valoare adăugată pentru elevi: cunoștințe noi, lucru în echipă, cercetare pentru realizarea proiectului.’’
Lőkös Annamária, profesor INFORMATICĂ,
Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare
Ediții precedente
Sponsor
Întrebări frecvente
În competiție pot participa toți elevii din clasele V-XII care sunt pasionați de tehnologie și IT. Înscrierea în competiție se face în echipe de câte maxim 3 elevi și un profesor coordonator.
Proiectul va cuprinde o soluție smart pentru o problemă reală folosind Arduino (rezolvarea sau eficientizarea unei nevoi identificate).
*Depunerea proiectului în cadrul competiției se va face sub forma unei prezentări PowerPoint cu imagini de la realizarea proiectului și câteva explicații cu privire la funcționalitate. De asemenea echipa trebuie să trimită un video cu proiectul rulând și câteva explicații despre funcționarea lui.
Resursele utile pentru realizarea proiectului le găsiți în cadrul secțiunii resurse. Puteți folosi însă orice informații sau suport de curs disponibil online pentru a realiza proiectul.
Câștigătorii vor fi anunțați telefonic și prin email, urmând ca numele lor împreună cu detalii despre proiect să fie afișate pe site-ul competiției.
Cel mai simplu este să faci un screen recording cu un program gratuit precum Loom sau Zoom, sa îl urci pe YouTube sau drive și să ne oferi un link pe email. Înainte să trimiți link-ul, te rugăm să verifici într-o fereastră incognito că se deschide.