Elevii de liceu primesc o provocare! Competiția Națională Arduino le pune imaginația la încercare

Vești bune pentru elevii de liceu din România. Competiția Națională Arduino de anul acesta a început! Participanții sunt invitați să identifice o nevoie și să realizeze un proiect Arduino care rezolvă sau contribuie la rezolvarea ei. Sau pur și simplu să arate ce pot să creeze sau să automatizeze cu Arduino.

Cine poate să participe la Competiția Națională Arduino organizată de Asociația Adfaber

Organizată de Asociația Adfaber și sponsorizată de BOSCH, competiția este derulată în cadrul proiectului Kids in Tech și oferă elevilor de liceu oportunitatea de a îmbina pasiunea pentru tehnologie și învățarea sub o formă distractivă și interactivă.

La competiție se pot înscrie echipe de câte 2 elevi și 1 mentor (profesor) din clasele IX-XII, din toată țara. Profesorul poate fi mentorul mai multor echipe, iar elevii pot să facă parte dintr-o singură echipă.  

Cei care doresc să se înscrie vor avea acces la resurse de studiu gratuite prin platforma Kids in Tech. Această platformă este disponibilă și pentru toate școlile și liceele de stat care doresc să acceseze gratuit cursuri de programare pentru elevi.

Cum se face înscrierea la Competiția Națională Arduino

Ești elev în clasele IX-XII și ești pasionat de informatică? Atunci ai tot ce-ți trebuie pentru a te înscrie în competiție! Arată proiectul echipei tale și convinge juriul să te claseze printre câștigători. 

Pașii de participare la competiție sunt simpli! Tot ce trebuie să faci este să:

  • formezi o echipă (din 2 elevi și 1 profesor coordonator),
  • înscrii echipa în competiție folosind formularul de pe website-ul Adfaber
  • trimiți proiectul echipei la adresa prezentată pe pagina competiției Arduino

Înscrie echipa ta cât mai repede ca să aveți timp să creați exact ce vă doriți!

Cele mai bune 3 proiecte vor fi desemnate de un juriu de specialitate și premiate. Toți participanții vor primi diplome (profesorii și elevii).

Ce spun participanții de la edițiile trecute ale competiției Arduino

Profesorii participanți la edițiile trecute au fost cu adevărat încântați și mulți revin an de an în calitate de mentori pentru elevii lor la Competiția Națională Arduino.

Vă mulțumim pentru oportunitatea de a participa la acest concurs. Este un concurs „diferit” decât alte concursuri de informatică, o nouă provocare. Studenții au studiat, documentat, încercat, anul acesta au câștigat locul 3 și sunt convinși că anul viitor vor fi câștigători. Acest concurs a adus multă valoare adăugată pentru elevi: cunoștințe noi, lucru în echipă, cercetare pentru realizarea proiectului.

În video-ul de mai jos găsești un interviu cu o parte din elevii care au participat la competiția Arduino anul trecut.

Fie că prin proiectul lor, elevii de liceu își doresc să ofere soluții pentru reducerea emisiilor de carbon, pentru eficientizarea transportului, pentru un mediu de lucru smart, o casă sau o școală modernă sau orice alt proiect cu soluții Arduino, sunt invitați la competiție!

Ești elev de liceu? Înscrie-te acum și profită de această oportunitate de învățare!

Ești aici pentru că te interesează educația copiilor din România? Ajută-i să afle despre competiție! Povestește-le ce ai citit! 

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian