Despre Technovation si femei in tehnologie

Semifinaliste Technovation 2020 – CNDevelopers

Băieții nu au voie sa plângă!
Fetele nu se joacă la calculator!

Cu toate că femeile sunt prezente în toate domeniile de activitate și nu de puțin timp, încă suntem surprinși când auzim de contribuții STEM în societate aduse de mame, surori, fiice. Asta pentru că neintenționat le dăm copiilor, încă de la primii lor pași în viață, un scenariu bine pus la punct în care este descris comportamentul unui băiat și comportamentul unei fete: Băieții nu au voie sa plângă! Fetele nu se joacă la calculator! Băieții nu au păpuși! Fetele cuminți nu se enervează!

În plus programa școlară nu pregătește elevii pentru joburile viitorului și nu toți elevii au acces la cursuri opționale sau la educație privată. Astfel, multe dintre fete nu află decât foarte târziu de oportunitățile pe care le oferă tehnologia. În multe orașe, mai ales cele care nu dispun de universități sau în localități din mediul rural, singurul contact al unui elev cu tehnologia îl reprezintă profesorul lui. Iar acesta nu poate să raspundă nevoilor sau pasiunilor diferite ale fiecarui elev din clasă.

Ce putem schimba?

Credem că soluția poate veni din mediul privat cel care este și cel mai afectat pe termen mediu și lung. Companiile indiferent de dimensiune se pot implica activ în educarea elevilor și în aducerea unui echilibru între nivelul educațional al copiilor și așteptările pe care le are o companie de la aceștia. În același timp pot promova și susține programe care oferă o șansa egală fetelor care ar putea avea o carieră IT.

Despre Technovation – cel mai mare program de antreprenoriat și educație IT pentru fete

Adfaber a adus în România Technovation, o competiție unică ce încurajează fetele să-și descopere pasiunea pentru tehnologie. Sub îndrumarea unui mentor, fete între 10 și 18 ani, formează o echipă și demonstrează după un program de câteva luni cum poate tehnologia să rezolve o problemă reală a comunității locale sau a societății în ansamblu. Pe parcursul programului fetele învață să programeze o aplicație de mobil, să facă un business plan, un plan de marketing și un pitch video. Tema proiectului final poate fi din domeniile: educație, sănătate, pace, egalitate, mediu, creștere economică. Dacă se califică, elevele pot participa cu proiectul lor la finala ce se desfășoară în Silicon Valley.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: