E cool să fii amabil. Atitudinea pozitivă în mediul online. (Eroii Internetului)

Atitudinea pozitivă în mediul online

Internetul este un instrument de comunicare remarcabil, și nu trebuie să căutați mai departe de … ei bine, Internet, pentru a vedea că poate fi (și este) folosit pentru a răspândi informații care inspiră și înalță, sau din contră, comentarii și opinii șocante și pline de ură.

Din păcate, Internetul nu poate face distincție între bine și rău. Și în acest spațiu intrii tu. Familia este cel mai puternic ”influencer” al copiilor și îi puteți ajuta să urmeze ”calea cea bună”, exemplificând conceptul de „a-i trata pe ceilalți așa cum ai vrea ca tu să fii tratat”, susținând prieteniile, dezamorsând tensiunile și descurajând hărțuirea online (cyberbullying).

Atunci când cineva greșește (iar acest lucru este surprinzător de ușor de realizat online – chiar și neintenționat), membrii familiei sunt mai susceptibili decât oricine să înțeleagă, să ierte și să se ajute reciproc să învețe din greșeli.

Atitudinea pozitivă în mediul online

Așadar, nu există un loc mai bun pentru a începe să punem în aplicare respectul, bunătatea și pozitivitatea online decât în cadrul familiei. Familiile pot fi de ajutor atunci când cineva nu este amabil (uneori doar ascultând). De asemenea, se pot încuraja reciproc să fie „Upstanderi” : persoane care se sprijină și apără acele persoane care sunt victima unui comportament crud sau răuvoitor.

Atitudinea pozitivă în mediul online este foarte importantă!

Dacă nu ați făcut-o deja, discutați despre ce tipuri de acțiuni și comportamente sunt importante – discutați despre cum tratează familia dumneavoastră oamenii. Gândiți-vă la aspectul digital: texte, postări, comentarii, fotografii și videoclipuri.

Oferă-i copilului tău toate informațiile de care are nevoie pentru a fi în siguranță pe internet.

Accesează toate resursele pe tema educației digitale: Descarcă Ghidul Familiei aici!

Citește și: Securizează-ți secretele. Construiește parole puternice (Eroii Internetului)

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: