Fii inteligent pe intrenet! Distribuirea informațiilor cu prudență (Eroii Internetului)

Distribuie-cu-prudenta

Confidențialitatea noastră online depinde foarte mult de ceea ce facem și de ceea ce nu împărtășim despre noi și familiile noastre online – în special în social media.

O abilitate foarte importantă pe care copiii noștrii trebuie să o deprindă este aceea de a ști ce este și nu este în regulă să împărtășească. Este o abilitate pe care o dezvoltăm cu toții prin practică, iar cel mai bun loc pentru a începe este acasă.

O parte esențială pentru dobândirea acestei competențe constă în a reflecta asupra celor două tipuri de distribuire a informațiilor pe care toate familiile le utilizează: internă (ceea ce împărtășiți doar cu membrii familiei) și externă (ceea ce împărtășiți cu persoane din afara familiei).

Distribuie-cu-prudenta
Ce informații distribuim în familie?

Multe familii împart aceleași dispozitive cu copiii lor – pentru a căuta informații, pentru a discuta cu un bunic aflat departe, pentru a cumpăra, a juca un joc sau pentru a viziona un videoclip când un părinte este ocupat. Dar este important să înțelegem ce se împărtășește de fapt când împărțim un dispozitiv.

Dacă dispozitivul este al dumneavoastră, atunci permiteți copilului să vă utilizeze nu doar dispozitivul, ci și setările, contactele, parolele și informațiile despre cardul de credit, iar unele dintre aceste informații nu sunt potrivite a fi văzute, utilizate sau împărtășite. Copiii ar putea utiliza dispozitivele părinților pentru a descărca aplicații și a se înregistra pentru lucruri despre care părinții nu sunt foarte siguri că ar trebui să o facă.

De asemenea, este o idee bună să vă gândiți dacă doriți să stabiliți obiceiul acesta de împărtășire a parolelor între membrii familiei (deoarece este o idee bună să nu împărtășiți parole cu alte persoane).

Distribuirea informațiilor cu prudență. Ce informații distribuim altor persoane?

Viețile noastre online le reflectă pe cele cotidiene: sunt informații personale sau legate de familia dumneavoastră pe care oamenii din afara familiei nu ar trebuie să le cunoască. Nu este vorba doar de parole și adrese, ci de exemplu informații despre când și unde plecați în vacanță sau cine urmează să aibă un nou copil în familie.

Probabil vă puteți gândi la mai multe astfel de exemple, dar pentru a vă ajuta să începeți, consultați vocabularul pentru această lecție și apoi aprofundați cele patru scenarii de confidențialitate. Exersați cu familia astfel încât toată lumea să contribuie cu sugestii legat de ceea ce este sau nu este bine a fi împărtășit.

Află tot ceea ce trebuie să știi despre distribuirea informațiilor cu prudență și despre securitatea online! Descarcă Ghidul Famili

Citește și: Nu te lăsa păcălit: Siguranța și cetățenia online (Eroii Internetului)

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian