Dacă ai îndoieli, întreabă! Comportamentul neadecvat din mediul online (Eroii Internetului)

Este important ca toți copiii să înțeleagă că nu sunt singuri atunci când văd un conținut care îi face să se simtă inconfortabil sau se confuntă cu comportamentul neadecvat din mediul online- mai ales dacă îi afectează pe ei sau o persoană de care le pasă.

Nu ar trebui să ezite niciodată să obțină ajutor de la dumneavoastră sau de la un alt membru al familiei în care au încredere. De asemenea, este bine ca ei să știe că există diferite modalități de a fi curajoși și de a lua măsuri, inclusiv a vorbi despre aceste lucruri offline și de a folosi instrumentele de raportare online.

Comportamnetul neadecvat din mediul online

Ca familie, poate fi util să configurați un protocol sau un plan de ajutor pe Internet. Nu trebuie să fie ceva complicat, ci doar o activitate prin care toată lumea să se gândească de ce și cum să ceară ajutor atunci când lucrurile din online devin urâte. Iată câteva sfaturi utile:

  • Definiți-vă valorile împreună cu familia. O modalitate de a face acest lucru ar putea fi: “În familia noastră, tratăm persoanele cu _____ atât online, cât și offline” (completați spațiul liber cu acele cuvintele potrivite pentru valorile și normele de comportament ale familiei dumneavoastră – “respect”, “bunătate” sau “demnitate”).
  • Mențineți liniile de comunicare deschise și stabiliți ferm că “acasă” este acel loc sigur, în care putem vorbi despre ce se întâmplă la școală și online.
  • Comunicați frecvent despre politicile sau regulile familiei, despre valoarea și prioritatea diferitelor tipuri de utilizare a tehnologiei – pentru comunicare, divertisment, muncă, joacă, socializare etc.
  • Discutați despre atitudinile și politicile familiei cu privire la ceea ce este și nu este utilizarea acceptabilă a dispozitivelor și suporturilor media, și când.

Ghidul Familiei îți oferă o mulțime de informații și activități, perfecte pentru a te ajuta să discuți cu copilului tău despre securitatea online.

Accesează toate resursele de care ai nevoie pentru a discuta cu copilul tău despre comportamentul neadecvat din mediul online – Descarcă Ghidul

Citește și: E cool să fii amabil. Atitudinea pozitivă în mediul online. (Eroii Internetului)

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: