Aplicații pentru un oraș smart concursul național pentru tinerii dezvoltatori Java

ADFABER anunta castigatorii celui de-al 3-lea concurs “Competitia JAVA pentru Universitati”

concursul national pentru tinerii dezvoltatori Java

ADFABER, ONG-ul care face cunostinta tinerilor cu tehnologia și Oracle Academy au organizat astăzi prezentarea finală pentru proiectele inscrise la “Competiția JAVA pentru Universități”, eveniment care a încurajat studenți de la toate universitatile de profil din tara să dezvolte propriile aplicații JAVA utilizând Oracle Database. “Competiția JAVA pentru Universități” a fost lansata ca o oportunitate pentru fiecare student român care dorește să creeze solutii ce pot schimba societatea in mai bine, prin intermediul tehnologiei. Elevii de la toate universitățile din România au folosit cel mai utilizat de programare în lume – JAVA pentru a face lumea un loc mai bun. Tema a fost Smart City iar studentii au putut dezvolta aplicatii ce care transforma orasul intr-unul inteligent, utilizand Java si tehnologii Oracle Database.

RecyclingQuest, o aplicatie care stimuleaza reciclarea Castigatorii competitiei sunt Tufa Adriana si Boicu Ionut, care au prezentat proiectul RecyclingQuest, o aplicatie care stimuleaza reciclarea. “O astfel de platformă nu există și credem cu fermitate că ar îmbunătăți rata de reciclare, cel puțin în rândul populației tinere”, a spus Tufa Adriana. “Recycle Quest este o platforma ce a fost construita cu obiectivul de a inspira și încuraja mai mulți oameni sa recicleze, o problema care merita mult mai multa atentie din partea noastra si a autoritatilor. Nu numai că facilitează întregul proces de reciclare, dar are și rolul de a determina utilizatorii săi să recicleze mai des, prin beneficii menite sa stimuleze reciclarea ”, au declarat castigatorii.

SParkCommunity-Driven Smart Parking

Locul 2 a fost ocupat de proiectul SPark – Community-Driven Smart Parking, prezentat de Mercea Otniel-Bogdan si Baban Gabriel. “Proiectul isi propune rezolvarea unei probleme cu care se confrunta majoritatea oraselor moderne si anume cea a gestionarii locurilor de parcare intr-un mod eficient. Practic membrii comunitatii pun nemijlocit la dispozitia concetatenilor locurile de parcare pe care le detin, pentru perioadele in care sunt nefolosite, pentru a optimiza utilizarea acestei resurse critice”, au declarat membrii echipei. Solutia consta intr-o aplicatie de mobil, sustinuta de un back-end complex Java EE, prin intermediul careia cetatenii unui oras pot vizualiza si rezerva in timp real locurile de parcare devenite libere, in oricare moment al zilei, intr-un mod interactiv si dinamic.

Sistem de gestiune a datelor medicale ale pacienților

Locul 3 a fost ocupat de un proiect curajos care isi propune sa transforme digital spitalele din romania si sa imbunatateasca experienta medicilor si pacientilor. Proiectul realizat de Nedelcu Stefan-Daniel, este un sistem de gestiune a datelor medicale ale pacienților, “Medicii, in formularea unui diagnostic, se bazează exclusiv pe anamneza, pe documentele din arhiva spitalului sau cele aduse de pacient. Având un sistem centralizat la dispozitie aceste informații pot fi accesate de pe un server central, știind cu certitudine istoricul medical al pacientului. Acum lipsa digitalizarii sistemului îngreunează actul medical iar accesul la informații se face cu mare dificultate”, declara Stefan.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: