Adfaber lansează programul Eroii Internetului, prin care copiii învață să fie exploratori încrezători ai lumii online.

Competitia nationala Eroii Internetului Adfaber

Asociația Adfaber este dedicată tehnologiei și educației și face accesbil în școlile din România un program de succes, lansat de Google, cu scopul de a ajuta copiii să navigheze în siguranță și cu încredere pe internet.

Eroii Internetului îi învață pe copii noțiuni fundamentale despre cetățenia digitală și securitatea online, astfel încât ei să poată explora lumea online cu încredere pentru a profita de toate avantajele oferite de internet, copiii trebuie să fie pregătiți să ia decizii înțelepte.

Programul Eroii Internetului oferă educatorilor instrumentele și metodele de care au nevoie pentru a preda noțiunile fundamentale de siguranță digitală. Materialele dezvoltate de Google în parteneriat cu iKeepSafe permit educatorilor să aducă cele mai pertinente discuții în sala de clasă. În program sunt incluse planuri de lecție pentru cele cinci capitole, cu activități și fișe de lucru special concepute.

Prin participarea la programul Eroii Internetului, profesorii primesc un set complet de unelte care îi vor ajuta să le explice copiilor din clasele I-VIII ce înseamnă să navighezi în vasta lume a internetului și ce primejdii îi pot aștepta pe cei mai puțin informați. De la fișe de lucru, până la termeni folosiți adesea în mediul online, profesorii au la dispoziție tot ce este nevoie ca să îi îndrume pe elevi.

www.eroii-internetului.ro

În susținerea acestei campanii Asociația Adfaber lansează astăzi  Competiția Eroii Internetului

Prin participarea la competiție, profesorii le prezintă elevilor materialele puse la dispoziție de Adfaber, iar elevii, la rândul lor, pot forma echipe pentru a crea o campanie de conștientizare a pericolelor din mediul online, alegând una din temele competiției:

  • Distribuie cu prudență.
  • Nu te lăsa păcălit.
  • Securizează-ți secretele.
  • E cool să fii amabil.
  • Dacă ai îndoieli, întreabă.

Cum se poate participa la Competiția Națională Eroii Internetului: 

Profesorii care vor să se implice și să ajute elevii din România să înțeleagă mai bine cât de important este să se ferească de pericolele internetului se pot înscrie direct de pe website-ul Asociația Adfaber. (https://www.Adfaber.org/proiecte/competitia-eroii-internetului.html)

Mai departe, echipa Adfaber va trimite toate materialele necesare, iar educația prin joc și exemple practice poate începe!

Competiția se lansează începând cu 2 martie, iar participanții pot depune proiectele prin care arată cum susțin siguranța în mediul online între 3 și 16 Mai 2021.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: