5 eleve de liceu, din Bacău, lansează TeenTalk: O soluție inovatoare pentru accesul tinerilor la educația sexuală 

România se află pe primul loc în Europa în cazurile mamelor minore. Este o problemă care ridică multe întrebări. De ce educația sexuală este întotdeauna trecută cu vederea? De ce tinerii se simt jenați să vorbească despre asta? 

Din dorința de a veni în sprijinul tinerelor care ajung să devină mame mult prea timpuriu, echipa MYBIT din Bacău a dezvoltat TeenTalk, o aplicație menită să îmbunătățească accesul la educație sexuală pentru adolescenți. Yarina Albescu, Briana Stoica, Ioana-Rucsandra Manolache, Teodora Sandu și Medeea Medvedev sunt elevele de la Colegiul Național „Ferdinand I” din Bacău care au pus bazele acestei platforme educative.

Ce Este TeenTalk?

TeenTalk este mai mult decât o simplă aplicație — este un ghid complet pentru tineri privind sănătatea sexuală. Aplicația furnizează informații despre boli cu transmitere sexuală, oferă sfaturi utile și suport moral prin intermediul unor lecții interactive și animații. Un asistent AI răspunde la întrebările utilizatorilor 24/7, asigurându-se că tinerii pot obține răspunsuri rapide și de încredere la orice întrebare, fără teama de a fi judecați.

TeenTalk abordează direct provocările și lipsurile din sistemul de educație sexuală tradițional, oferind o resursă accesibilă pentru tineri. TeenTalk abordează subiectele sensibile și oferă informații de încredere pentru a reduce numărul de sarcini nedorite în rândul adolescentelor, sporind astfel conștientizarea importanței sănătății sexuale.

Viitorul proiectului TeenTalk și contribuția sa socială

TeenTalk a propulsat echipa MYBIT în semifinalele Competiției Technovation Girls, subliniind importanța tehnologiei ca mijloc de educație și suport. Aplicația nu numai că educă, dar oferă și un sprijin real, contribuind astfel la o schimbare pozitivă în comportamentul și atitudinea tinerilor față de sănătatea sexuală.

Echipa MYBIT demonstrează cum pasiunea și dedicarea pot transforma problemele din societate în oportunități de învățare și îmbunătățire a vieții comunității. Prin acest proiect, elevele din Bacău își afirmă rolul activ în modelarea unui viitor mai sănătos pentru generațiile tinere.

Despre Organizator

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și contribuie la formarea elevilor în domenii IT.

Despre BCR

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

Despre Endava

Endava reimaginează relația dintre oameni și tehnologie. Prin valorificarea tehnologiilor de ultimă generație, echipele agile și multidisciplinare oferă o combinație de strategii de produs și tehnologie, experiențe inteligente și inginerie de clasă mondială pentru a ajuta clienții să devină companii digitale, bazate pe experiență, sprijinindu-i în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții. Endava colaborează cu clienții săi, integrându-se perfect cu echipele acestora, catalizând ideile și furnizând soluții robuste.

Endava deservește clienții în industriile de Plăți, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media și Telecom), Bunuri de consum, Retail, Logistică și Asistență medicală. Endava avea la 30 iunie 2023, 12,063 angajați în locații din Uniunea Europeană: Austria, Bulgaria, Croația, Danemarca, Germania, Irlanda, Țările de Jos, Polonia, România, Slovenia și Suedia; Non-EU: Bosnia & Herzegovina, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Elveția și UK; America de Nord: Canada și SUA; America Latină: Argentina, Columbia, Mexic și Uruguay; Asia Pacific: Australia, Malaysia, Singapore și Vietnam; și Orientul Mijlociu: Emiratele Arabe Unite.

Despre Technovation 

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cum pot dezvolta soluții reale, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. Cu sprijinul mentorilor voluntari, al profesorilor și părinților și folosind materialele puse la dispoziție, fetele învață să dezvolte soluții tehnologice care abordează și rezolvă probleme din lumea reală.

Află mai multe despre echipele semifinaliste în https://bit.ly/3KfAjrU.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian