5 domenii in care tehnologia ne va schimba viata de zi cu zi

Suntem intr-o avalansa de AI, automatizare si revolutii tehnologice care pare sa nu se mai opreasca. Si asta e bine. Dar cum ne afecteaza aceste procese viata de zi cu zi?
Iti spunem noi în cele ce urmeaza:

Alimentatia

Tehnologia revolutioneaza industria alimentara. Cum? De exemplu, cercetarile recente au descoperit efectul nesanatos al excesului de zahar. Tehnologia poate, de asemenea, sa ne ajute sa testam anumite alimente inainte de ale manca. Senzorii portabili de gluten si arahide Nima se asigura ca persoanele care sunt sensibile sau intolerante la aceste substante nu le consuma in mod accidental. „Tehnologia alimentara este inca la inceput, iar acum ne concentram pe date” spune Shireen Yates, co-fondator Nima. Ea anticipeaza un viitor stralucitor insa si adauga, „Cand vine vorba de date privind nutritia, exista doua domenii principale de interes: ce este in alimentatia noastra si modul in care organismele noastre reactioneaza la acestea. Odata ce avem suficiente date valide despre aceste doua aspecte, ne vom concentra pe o a treia zona: recomandari personalizate de nutritie.”

Asistentii personali

Asistentii personali devin omniprezenti, si cu cat mai mult timp petrecem interactionand cu ei, cu atat devin mai inteligenti. „Asistentii personali AI vor continua sa devina mai inteligenti”, explica Alejandro Troccoli, cercetator stiintific la NVIDIA.”Acestia afla din ce in ce mai multe despre rutina zilnica a omului, asa ca imi pot imagina cu usurinta ziua in care nu trebuie sa-mi mai fac griji pentru pregatirea cinei”. Troccoli isi imagineaza un viitor relativ apropiat, cand abilitatea AI de a ne ajuta va fi aproape nelimitata. „AI-ul meu stie ce imi place, ce am in camara, in ce zile ale saptamanii imi place sa gatesc acasa si se asigura ca atunci cand ma intorc de la munca, toate alimentele mele preferate ma asteapta la usa, gata sa fie transformate in mancaruri delicioase”.

Educatia

Manualele scolare de acum presupun ca toti copiii sunt la fel si trebuie sa invete aceleasi lucruri, in acelasi ritm. Nu prea e adevarat, daca e sa ne gandim mai bine. Din acest motiv a aparut DreamBox, o altfel de tehnologie care preda matematica. Spre deosebire de cursurile traditionale, aplicatia se adreseaza fiecarui elev in parte, dupa aptitudinile si ritmul sau. Astfel, generatiile viitoare ar putea invata in pasi individuali diferite materii scolare.

Tranzactiile financiare

Inteligenta Artificiala promite sa schimbe felul in care facem tranzactii financiare. „Datorita AI, fata fiecaruia dintre noi va fi noul card de credit, noul permis de conducere si noul cod de bare”, spune directorul executiv Orange Silicon Valley, Georges Nahon, oferind o privire asupra viitorului mod in care tehnologia va schimba tranzactiile financiare.

Optiuni pentru asistenta medicala

In ciuda progreselor uriase in medicina din ultimele decenii, asistenta medicala poate parea uneori inca prinsa in epoca medievala. Timpii lungi de asteptare pentru toate, de la simple consulturi, la vizitele de la urgenta, plus lipsa de transparenta si costurile tot mai mari de ingrijire ne dau tuturor de furca. „2018 va fi anul in care AI devine realitate si pentru medicina”, spune Mark Michalski, director executiv la Spitalul General Massachusetts si Brigham si Spitalul de Femei Center for Clinical Data Science. Multe din problemele enumerate mai sus vor disparea prin implicarea tehnologiei de varf.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian