3 metode sa loializezi prin CSR angajatii tai din IT

Companiile cu focus pe tehnologie sunt intr-o continua crestere, „de vina” fiind si angajatii incredibil de buni care fac diferenta pe aceasta nisa. Cu cat ai parte de o echipa mai performanta, care inventeaza lucruri noi si anticipeaza trenduri, cu atat compania ta va creste mai mult, va fi mai stabila si mai vizibila pe piata.

Valoarea unui angajat nu este insa reprezentata doar de munca pe care o face, ci si de ceea ce reprezinta pentru companie.

Oferirea de oportunitati prin care angajatii realizeaza importanta pe care o au la locul de munca nu este doar necesara, este esentiala. Acest lucru se poate pune in practica cu succes prin CSR (Corporate Social Responsability – Responsabilitatea Sociala Corporativa).

Daca vrei sa iti rasplatesti angajatii companiei tale de IT prin crearea de oportunitati de implicare sociala, iata cateva idei care ar putea sa iti placa:

Programe educationale

Cu siguranta ai oameni foarte buni in companie, care isi trainuiesc colegii aflati la inceput de drum. Tot lor li se poate oferi oportunitatea, printr-un parteneriat cu o organizatie care se ocupa de educatie, sa faca prin CSR un curs de programare gratuit, dedicat copiilor din zonele defavorizate. Oricine isi doreste se poate implica in programul nou creat de tine, crescand astfel si o noua generatie de iubitori de tehnologie. Ce e si mai frumos, pe langa cursuri, angajatii au posibilitatea sa impartaseasca si experienta de viata dobandita pana acum din punct de vedere profesional, atitudinea fata de munca, dar si disciplina pentru rezultate cat mai bune. Astfel, copiii si tinerii se aleg cu niste mentori care stiu exact despre ce e vorba in practica, iar cei mari au cui sa ii dea mai departe cunoasterea, merit recunoscut oficial la munca prin proiectul de responsabilitate sociala din care fac parte. Aceste cursuri pot fi gandite ca scoli sau cluburi de tehnologie.

Evenimente pentru copiii angajatilor

Tuturor ne pasa de copii si de viitorul lor. De ce sa nu aratam asta parintilor din companie prin organizarea de evenimente pentru ei si copiii lor in care le faceti cunostinta celor mici cu pasiunea voastra – tehnologia?
Pe langa beneficiile educationale, aceste proiecte au ca scop si facilitarea pentru parinti, care uneori muncesc prea mult, de a petrece mai mult timp de calitate alaturi de copii. Cerul e limita cand e vorba de subiecte: cursuri de programare dedicate prichindeilor, mini-campionate de jocuri pe calculator si multe altele.

Jurizarea de competitii nationale

Angajatii tai cei mai buni pot fi recompensati asa cum se cuvine si implicandu-i in evenimente de renume pe teme IT.  Competitiile nationale dedicate programatorilor au mereu nevoie de specialisti in juriu, dar si in paneluri si workshopuri. Un pasionat de tehnologie nu va rata ocazia sa impartaseasca ce stie doritorilor de informatii in acest sens. De ce sa nu ii dai ocazia sa faca asta?

Daca vrei sa afli mai multe despre ce poate face CSR-ul pentru tine, citeste si 5 metode sa atragi prin CSR angajati de calitate in compania ta IT.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: