Cursuri de robotica sponsorizate de Centrul de Inginerie Bosch in Cluburile Kids in Tech

Cursuri de robotica sponsorizate de Centrul de Inginerie Bosch in Cluburile Kids in Tech

Incepand cu anul scolar 2017-2018, elevii romani din ciclul gimnazial si liceal inscrisi in cluburile Kids in Tech din toata tara au primit per club cate un kit Arduino si un set de cursuri de robotica sponsorizate de catre Centrul de Inginerie Bosch, lider global in furnizarea de tehnologii si servicii inovatoare. Cele 250 de kit-uri au fost livrate cu ajutorul FAN Courier, ce s-a implicat ca partener si furnizor de servicii de curierat in acest proiect.

Aceasta initiativa are ca scop incurajarea si sustinerea elevilor pasionati de tehnologie si programare in realizarea proiectelor de robotica. De asemenea, prin aceste kit-uri promovam predarea tip ‘learning by doing’, unde elevii pot vedea imediat rezultatul muncii lor si pot crea singuri proiecte utile. Iata cateva dintre proiectele simple si captivante realizate de catre angajatii Bosch la care elevii vor lucra pe parcursul anului scolar:

  • un sistem de stingere a luminii cu o bataie din palme;
  • un sistem de hranire a animalului de companie;
  • un sistem automat de udare a plantelor;
  • un sistem ce se orienteaza dupa miscarea soarelui;
  • un sistem de avertizare cu lumina.

“Prin aceste cursuri de robotica gratuite, ne dorim ca elevii sa inteleaga mai bine cum tehnologia ajuta societatea in care traim si cum aceasta poate fi integrata in actiuni simple, din viata de zi cu zi, ca un ajutor suplimentar. Cursurile vor ajunge la peste 2000 de elevi din Romania si vor reprezenta baza studiului roboticii in scolile si liceele de stat inscrise in Kids in Tech”, a declarat Alin Chiriac, CEO & Founder ADFABER.

Mai mult decat atat, ADFABER si Bosch incurajeaza elevii sa isi dezvolte propriile proiecte si aplicatii, iar la final de an scolar vor premia cele mai bune idei!

“Expunerea copiilor la tehnologie si programare, la o varstă frageda, ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile de analizare, interpretare si corelare a ideilor. De asemenea, prin intiativa noastra am urmarit impreuna cu colaboratorul nostru, Adfaber, sa cream cadrul ideal prin care copiii sa experimenteze intr-un mod cat mai distractiv, bazele roboticii si ale programarii. Tematica experimentelor a fost aleasa astfel incat sa fie intuitiva si captivanta dar sa creeze si scenariul perfect pentru a incuraja inventivitatea copiilor.” spune Doru Boşca, manager de grup, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

Multumim Bosch pentru alaturarea in proiectul Kids in Tech ca sponsori si furnizori de cursuri!

Multumim FAN Courier pentru sustinerea acestei actiuni si implicarea in Kids in Tech ca partener si furnizor de servicii de curierat!

Kids in Tech – proiectul de impact in educatia din Romania se adreseaza doar scolilor si liceelor de stat! Mai multe detalii pe kidsintech.adfaber.org

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: