Câștigătorii Competiției Naționale Scratch – “Animează-ți personajele preferate”

ADFABER anunță câștigătorii competiției naționale SCRATCH – “Animează-ți personajele preferate”

concurs național dedicat elevilor de clasele II – VIII

ADFABER, ONG-ul care face cunoștință tinerilor cu tehnologia a desemnat astăzi câștigătorii competiției naționale Scratch – “Animează-ți personajele preferate”, proiect dedicat tuturor tinerilor români din clasele II – VIII. Scopul competiției  a fost să ofere oportunitatea testarii cunostintelor in Scratch pentru elevii din clasele II – VIII. Utilizarea platformei Scratch reprezintă o modalitate simplă și distractivă prin care copiii pun bazele unor cunoștințe pe care le pot folosi ulterior în învățarea limbajelor de programare complexe.

Cel mai creativ proiect

“Salvează-te!” – O poveste educativă despre fenomenul bullying

Proiectul este realizat de echipa Dimali formată din elevele de clasa a VII-a Tuluș Lidia Iasmina și Bejan Diana și coordonată de către doamna profesoară Stanciu Adriana Olimpia din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 29, Galați. Proiectul dezbate fenomenul bullying-ului în rândul elevilor iar povestea creată de cele două eleve prezintă viața unei adolescente care se confruntă cu această modalitate de agresiune prin intermediul internetului.

Cel mai bun joc

“Formula 2k18” – Fii primul care ajunge la linia de FINISH

Proiectul elevilor Matias Tarr și Edward Györfi din clasa a V-a a Școlii Gimnaziale ”Viorel Sălăgean”, Beltiug, Jud. Satu Mare, este un joc de tip adventure cu mașini de cursă. Desi competitia a fost stransa la aceasta categorie, cei doi elevi coodonați de domnul profesor Bekecs László Lóránd au convins juriul cu proiectul lor.

Cel mai bun proiect educațional

“Primii pași în robotică” – lecție interactivă

Echipa Experimento formată din Mihail Alexe și Eduard Cristian Istrate și coordonată de domnul porfesor Ion Tănăsescu câștigă premiul la categoria Proiect educațional. Elevii din clasa a VII-a din cadrul Colegiului Național “Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte au creat o lecție interactivă în platforma Scratch prin care explică elevilor din învățământul primar/gimnazial modul de utilizare al unui microcontroler folosit în automatizări.

Premii speciale

Premiul micului programator

“Geometrie hazlie”

Creat de către Amalia Nagy și Albert Capverde, elevi în clasa a II a din cadrul Palatului Copiilor Timișoara, proiectul este o lecție interactivă de matematică pentru cei mici, prin care ei învață formele geometrice. Cei doi elevi, coordonați de către doamna profesoare Livia-Doina Stanchescu-Golban, au reușit să ne demonstreze că platforma Scratch poate fi folosită de la vârste mici de către orice copil.

Premiul special al juriului

“Salvează-te!”

Proiectul echipei Dimali formată din elevele de clasa a VII-a  Tuluș Lidia Iasmina și Bejan Diana și coordonată de către doamna profesoară Stanciu Adriana Olimpia din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 29,Galați primește și premiul special al juriului deoarece atrage atenția aspura unei probleme de actualitate cu care se confruntă elevii de gimaziu și liceu.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: