the girls code Breaking Barriers - Adfaber

DESPRE

Programul „The Girls Code – Breaking Barriers” este o inițiativă dedicată sprijinirii și încurajării fetelor în tehnologie. Programul este organizat de Asociația Adfaber, sprijinit de Google și reprezintă un pas important în înlăturarea prejudecăților și promovarea diversității în domeniul IT. 

Programul se adresează elevelor cu vârste cuprinse între 14-18 ani, din învățământul liceal.

Cum te poți implica?

Cunoști o elevă de liceu pasionată de tehnologie și vrei să o recomanzi pentru a face parte din program? Scrie-ne pe adresa de email comunicare@adfaber.org SAU invit-o să aplice completând formularul de mai jos.

Cine sunt beneficiarii programului?

Unul dintre punctele centrale ale programului vizează formarea a 50 de fete cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani în domeniul programării și al leadershipului. Aceste fete vor deveni ulterior formatori și ambasadori în școlile lor, transmițând cunoștințele și pasiunea lor către alte fete. Ele vor fi, de asemenea, implicate activ în programele organizației noastre, unde vor avea oportunitatea să învețe practic și să preia roluri reale care le vor dezvolta abilitățile.

Programul vizează, de asemenea, educarea și informarea părinților despre perspectivele profesionale din domeniul IT. Vom organiza evenimente și ateliere speciale pentru părinți și copii, unde aceștia vor avea șansa de a învăța alături de fiicele lor și de a înțelege mai bine importanța tehnologiei în lumea modernă.

Programul vizează și colaborarea cu profesori din școlile unde programul este implementat, oferindu-le resurse și sprijin pentru a facilita programul în școlile lor.

Alătură-te programului!

Pentru a asigura succesul și implicarea activă în cadrul programului „The Girls Code – Breaking Barriers”, procesul nostru de selecție include un mini-interviu. Scopul acestui interviu este să ne asigurăm că fiecare participantă are motivația și angajamentul necesar pentru a beneficia deplin de oportunitățile unice oferite de program.

Ce căutăm?
  • Pasiune pentru Tehnologie: Dorim să auzim povestea ta și să aflăm ce te atrage în lumea tehnologiei.
  • Angajament și Dedicare: Căutăm fete care sunt entuziasmate să învețe și să se dezvolte în domeniul programării și leadership-ului.
  • Spirit Comunitar: Ne interesează cum ai de gând să împărtășești cunoștințele și experiența ta cu comunitatea și colegii.

Cum funcționează?

  • Completează Formularul de Aplicare: Începe prin a completa formularul nostru online, unde vei furniza informații de bază despre tine și interesul tău pentru tehnologie.
  • Programarea Interviului: Dacă preselecția ta este reușită, vei fi invitată la un mini-interviu cu un membru al echipei noastre.
  • Interviul: Acesta va fi o conversație relaxată, menită să ne ajute să te cunoaștem mai bine și să înțelegem motivația ta.

Nu Rata Această Oportunitate!

Suntem în căutarea a 50 de fete talentate și motivate, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care sunt gata să își lărgească orizonturile și să devină parte dintr-o comunitate vibrantă de femei în tehnologie.

CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR

NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2023

Lansare programului și selecția elevelor pentru pregătire

IANUARIE - FEBRUARIE 2024

Sesiuni de formare pentru elevele selectate

MARTIE - IUNIE 2024

Sesiuni de pregătire între echipele de eleve formate

MARTIE - IUNIE 2024

Implicarea activă a elevelor formate în programele organizației noastre, unde vor avea oportunitatea să învețe practic și să preia roluri reale care le vor dezvolta abilitățile

IUNIE 2024

Evenimentul de închidere și feedback

SPONSORUL PROGRAMULUI

ro_RORomanian