România trimite 9 echipe de fete în semifinalele Technovation Girls

9 echipe de fete

Technovation Girls, cea mai mare competiție de tehnologie și antreprenoriat din lume, dedicată elevelor de gimnaziu și liceu, a anunțat echipele calificate în semifinală. 9 echipe de fete din România merg mai departe în competiție și se luptă pentru marele premiu și titlul de cea mai bună aplicație mobilă creată să rezolve o problemă reală din societate, de 3 ori mai multe decât în 2019.

În urma unui proces de jurizare amplu, desfășurat la nivel internațional, România se află pe locul 5 ca număr de echipe calificate în semifinale. În cadrul competiției au participat 1,520 de echipe, din peste 60 de țări, printre care SUA, Canada, Germania sau Japonia.

Echipele, sub îndrumarea mentorilor, specialiști în domeniul IT sau a profesorilor coordonatori, au avut șansa de a-și transforma ideea într-un proiect de tip start-up.

Au creat aplicații mobile care contribuie la rezolvarea unei probleme importante din societate și au realizat fiecare un business plan alături de o prezentare de lansare pe piață a aplicației.

„Poate că unele fete încă nu realizează, sau pentru că nu au fost învățate la școală, sau poate că nu au resurse, doar că cel puțin pentru mine Technovation Girls e așa… un deschizător de ochi și de oportunități.. pentru ca iei o idee și apoi o creezi în ceva tangibil și chiar dacă poate nu știi la început să rezolvi problemele, pentru că nu știi programare sau nu știi informatică mentorii și research-ul pe care-l faci – pentru că ești pasionat de problema pe care o rezolvi – te ajută să avansezi și să creezi”, a declarat Alexandra Gheorghe, membra echipei GirlEsc și au participat cu aplicația EnGuard

Iată mai jos interviul cu fetele din echipa GirlEsc, una dintre echipele calificate:

Cele 9 echipe de fete care au ajuns în semifinală sunt:

Senior Division: 4th power team (Mahalean Alisa Laura, Tripon Noemi Damaris, Oros Augusta și Melisa Barna), CNDevelopers (Anca Strulea și Catrinoiu Daria), Fast forward future team (Cristiana Lucut, Blanca Stancioiu, Cerasela Iulia Torja,Roxana Ciordas, Oana Haiduc), Girl Esc (Luminita Nitescu, Mihaela Ionita, Alexandra Popa, Maria Diana Alecu, Alexandra Gheorghe), HealthCoders+ (Simona Popescu, Maria-Alexandra Bozga, Madalina Gavat, Ema Dinu, Alina Stoichici), LAMMI (Medeea Sovei, Laura Paunescu, Madalina Andreea Amza) și MEQUAL (Sabina Diandra Hrisca, Mara-Ioana Suditu, Maria- Bianca Filip, Ilinca Stefania Ciubotaru, Andra-Maria Belceanu).

Junior Division: Coding Friends (Briana Alexia Musat și Stefania Coser) și Unicorn Team (Antonia Tarfulea și Iulia Teodora Panter).

Lista completa a echipelor semifinaliste: https://www.technovation.org/blogs/technovation-girls-2020-semifinalists/

În următoarea lună va avea loc jurizarea online a echipelor calificate în semifinală și se vor selecta echipele finalistele ale căror proiecte vor fi premiate în cadrul unui eveniment internațional, desfășurat anul acesta online.

„Anul acesta am văzut exemple incredibile de inovare, de curaj și de fete care au trecut peste probleme precum criza COVID-19 din comunitatea lor, dreptate socială și alte probleme din societate.’’ a declarat Tara Chklovski, CEO și Fondatorul competiției Technovation.

Technovation Girls este una dintre cele mai mari competiții internaționale de tehnologie și antreprenoriat, dedicată fetelor.

Anul trecut, România a trimis 3 echipe în semifinala competiției după un eveniment național live în cadrul căruia fetele au impresionat juriul cu prezentările lor.

Iată care a fost experiența fetelor în cadrul evenimentului de anul trecut și părerea juriului format din specialiști în tehnologie.

În urmă cu 2 ani, o echipă de fete din România a beneficiat de oportunitatea de a participa în cadrul competiției la World Pitch – finala globală care a avut loc în San Francisco, USA.

Iată povestea lor și experiența participării la competiție:

Adobe Romania și Banca Transilvania au ales să susțină tinerele din România, alăturându-se în calitate de sponsori naționali ai competiției Technovation Girls 2020.

Competiția este promovată și organizată anual în România de către ADFABER, ONG-ul a cărui misiune este de a aduce educația mai aproape de tehnologie.

Citește și: Semifinaliste Technovation 2020 – CNDevelopers, echipă participantă la divizia de seniori

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: