Pregătește-te să devii o viitoare antreprenoare și un lider de succes!

DESPRE

Programul global Technovation oferă fetelor din întreaga lume oportunitatea de a dobândi abilitățile unor viitoare antreprenoare și lideri în domeniul IT.

Competiția se adresează fetelor pasionate de tehnologie, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.

DE CE

În cadrul Technovation Girls, elevele au oportunitatea de a realiza aplicații mobile de tip “startup” sau proiecte care folosesc Inteligența Artificială care se adresează problemelor locale și globale. În funcție de parcursul lor în cadrul competiției, echipele pot câștiga numeroase premii sau chiar premiul cel mare, desemnat în cadrul finalei World Pitch.

PROIECT

  • Concept – identificarea unei probleme din comunitate;
  • Tehnologie – dezvoltarea unei aplicații pentru mobil sau unui proiect cu Inteligență Artificială;
  • Antreprenoriat – realizarea unui business plan;
  • Pitch – realizarea unei prezentări de lansare a produsului.
  • Problema pe care proiectul o rezolvă trebuie să se adreseze uneia dintre următoarele categorii: Poverty, Environment, Peace, Equality, Education, Health.

RESURSE

*Pentru a accesa curricula este necesară înregistrarea în platformă

Perioadă de desfășurare

12 OCTOMBRIE - 12 MARTIE 2021

Înscrierea în competiție
Echipele (formate din max. 5 fete și un mentor) se vor putea
înscrie în competiție până pe data de 12 martie 2021,
accesând acest link.

19 APRILIE 2021

Deadline încărcare aplicații

Echipele își vor putea încărca proiectele în platformă până pe
data de 19 aprilie 2021, ora 22:00.

MAI - IUNIE 2021

Jurizarea și selectarea echipelor semifinaliste
În această perioadă vor fi jurizate proiectele și vor fi selectate
echipele semifinaliste.

AUGUST 2021

World Pitch Summit
Echipele finaliste vor avea oportunitatea să participe în
cadrul marei finale a competiției, World Pitch, unde vor fi
desemnate echipele câștigătoare.

Temele pentru realizarea proiectului

În ceea ce privește dezvoltarea aplicației sau proiectului cu AI și a business planului, echipele vor alege una dintre cele 6 teme expuse mai jos. Problema pe care proiectul o rezolvă trebuie să se adreseze uneia dintre următoarele categorii:

Poverty

Environment

Peace

Equality

Education

Health

Ediții precedente

technovationGrid1
technovationGrid3
technovationGrid5
technovationGrid7
technovationGrid2
technovationGrid4
technovationGrid6
technovationGrid8

Sponsori

Întrebări frecvente

Mentorul echipei poate fi un profesor, părinte, student sau profesionist în domeniu – oricine se simte pregătit să coordoneze o echipă participantă.

Echipa este formată din maximum 5 fete cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani.

Acest timeline vă poate ajuta să vă organizați modul în care lucrați, astfel încât, până pe data de 19 aprilie, toate echipele înscrise să poată urca proiectul complet în platformă.

Aplicația se realizează în platforma App Inventor. Aici, cu ajutorul blocurilor de cod, fetele își pot construi o aplicație de la A la Z.

Puteți alege dintre următoarele teme: Poverty, Environment, Education, Peace, Equality sau Health. Problema pe care voi o identificați în societate și alegeți să îi găsiți o rezolvare prin aplicație, trebuie să aibă legătură cu una dintre aceste teme.

Înscrierea se realizează individual, folosind platforma Technovation. Odată înscrisă, vei putea să îți formezi echipa și să îți cauți/adaugi un mentor. Însă, mai întâi trebuie completat un acord pentru părinți și unul pentru tine și parcurs un curs scurt de securitate online. După ce realizezi toți pașii, veți avea acces la platforma de studiu.

Resursele de studiu sunt afișate după înregistrarea individuală pe platforma Technovation. Acestea sunt separate în funcție de săptămâna de studiu, pe două direcții mari – CODE și BUSINESS. Astfel, veți avea un parcurs de studiu disciplinat.

Cele mai bune aplicații vor fi prezentate în cadrul WORLD PITCH (august). Echipele castigatoare vor obține premii în bani.

Ne bucurăm ca vrei să te alături echipei! Dacă îți dorești să devii voluntar, scrie-ne la technovation@adfaber.org și îți vom pune la dispoziție toate resursele necesare!