ADFABER a prezentat conceptul Kids in Tech tinerilor din Tabara InfoEducatie de la Gălăciuc#AdfaberEducation

In cadrul sesiunii “Cum sa devii programator folosind medii libere si prietenoase”, parte a Concursului National de Proiecte IT&C, editia 2016, Camelia Ditescu (Oracle Academy) si Alin Chiriac (ADFABER) au avut cate o prezentare pentru elevii si profesorii prezenti, discutand despre optiunile elevilor pentru invatarea unui limbaj de programare, resursele la care au acces atat elevii cat si profesorii, cele mai cautate job-uri in domeniul IT si cum ar trebui sa arate CV-ul unui viitor programator.
In cadrul sesiunii a fost prezentat si unul dintre proiectele castigatoare, realizat cu Alice, un mediu de programare distractiv ce ajuta elevii sa invete bazele programarii folosind personaje ce interactioneaza virtual.
Alin Chiriac, fondatorul ADFABER si initiatorul proiectului Kids in Tech (kidsintech.ro) a raspuns invitatiei domnului Emil Onea (UPIR) si Cameliei Ditescu (Oracle Academy) si a vorbit in cadrul sesiunii despre proiectele pe care ADFABER le desfasoara, in special despre Kids in Tech, oportunitatile pe care le au elevii, dar si despre competitiile si concursurile viitoare.
Atat elevii, cat si profesorii au fost incantati de viziunea proiectului Kids in Tech, aceea prin care cluburi de tehnologie gratuite din fiecare scoala si liceu din Romania ofera elevilor posibilitatea de a accesa cunostinte de baza din domeniul IT.


“Dorinta, curiozitatea si pasiunea pentru tehnologie poate transforma viitoarea generatie si poate acoperi golul actual in piata muncii. Companiile care cauta tineri bine pregatiti in domeniul IT au acum sansa sa se implice direct in formarea viitorilor lor angajati”, a declarat Alin Chiriac, initiatorul proiectului Kids in Tech.


ADFABER Info EducatieDespre ADFABER

ADFABER – Techology for Social Change este o organizatie non-guvernamentala care crede in puterea tehnologiei de a schimba societatea actuala.

Proiectele ADFABER – precum Kids in Tech sau Hour of Code – incurajeaza copiii si tinerii romani sa invete cea mai vorbita limba de pe glob, programarea.

La concursurile si proiectele organizate sau promovate de ADFABER participa elevi si profesori din toata tara cu aptitudini, inclinatii si interes pentru crearea aplicatiilor informatice.Despre Tabara InfoEducatie de la Gălăciuc

Concursul Naţional de proiecte IT& C “InfoEducatie” a fost initiat de profesorul de informatica Emil Onea de la Colegiul National “Unirea” Focsani.

Organizat din 1994, concursul  a devenit recunoscut pe plan international si reprezinta o rampa de lansare pentru tinerii cu inclinatii in domeniul IT.  Premiantii editiilor anterioare au devenit cunoscuti, apreciati si au reusit sa se angajeze la marile companii de profil ale lumii.

Competitia “InfoEducatie” s-a desfasurat in patru etape: pe unitatea scolara, locala, judeteana si nationala. Etapa nationala s-a desfasurat in tabara Gălăciuc, judetul Vrancea si s-a incheiat duminica, 7 august.