Webinar dedicat părinților,
pe tema siguranței online pentru copii

Siguranța copiilor în mediul online (partea 1)

Siguranța copiilor în mediul online (partea 2)

Dacă informațiile prezentate vă sunt utile și credeți că și alți parinți sau profesori pot beneficia de ele, puteți să le oferiți link-ul scurt de mai jos, sau apăsați click pe buton, pentru a descoperi pagina campaniei naționale pe care o derulăm acum. Link pentru sharing https://bit.ly/34JlPwo

Am creat aceste sfaturi video special pentru copilul tău!

Distribuie cu prudență

Veștile bune (și rele) circulă repede în mediul online, și deodată, copiii se pot trezi în situații dificile care au consecințe pe termen lung. Soluția? Să învețe cum să împărtășescă informații cu cei pe care îi cunosc și cu cei pe care nu îi cunosc.

Acest link poate fi oferit copiilor:
https://vimeo.com/472534067/501465dc98

Nu te lăsa păcălit

Este important să-i ajutăm pe copii să devină conștienți de faptul că oamenii și situațiile întâlnite în mediul online nu sunt întotdeauna ceea ce par. A învăța să faci diferența între ceea ce este real și ceea ce este fals este o lecție importantă a siguranței online.

Acest link poate fi oferit copiilor: https://https://vimeo.com/475815761/06cdd148de

Securizează-ți secretele

Confidențialitatea și securitatea personală sunt la fel de importante online pe cât sunt offline. Protejarea informațiilor valoroase îi ajută pe copii să evite deteriorarea dispozitivelor, reputației și relațiilor.

Acest link poate fi oferit copiilor: https://https://vimeo.com/475816483/9c7c2166c7

E cool să fii amabil

Internetul este un amplificator puternic care poate fi folosit pentru a răspândi pozitivitate sau negativitate. Copiii pot urma calea pozitivă aplicând conceptul “tratează-i pe ceilalți așa cum ți-ar plăcea să fii tratat” în toate acțiunile lor online. Astfel, creează un impact pozitiv pentru ceilalți și descurajează comportamentul de bullying.

Acest link poate fi oferit copiilor: https://vimeo.com/475816812/52eee701c9

Dacă ai îndoieli, întreabă

O lecție care se aplică oricărui tip de întâlnire digitală: când copiii întâlnesc ceva suspect, ar trebui să se simtă confortabil să discute acest lucru cu un adult de încredere. Adulții pot susține acest comportament prin favorizarea comunicării deschise acasă și în clasă.

Acest link poate fi oferit copiilor:
https://vimeo.com/475817301/a1b40e3747