What is Technovation Girls?

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților și folosind materialele gratuite puse la dispoziție, fetele învață să dezvolte aplicații pentru mobil care abordează problemele din lumea reală și un business plan complet. 

Competiția Technovation Girls

Technovation Girls este un program internațional gratuit, anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cu câtă ușurință pot să dezvolte aplicații, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. Programul este compus din experiențe de învățare unice. 

Participantele dezvoltă o aplicație de mobil cu care participă la competiția internațională Technovation Girls.

 

La nivel național, competiția este organizată cu sprijinul BCR și ENDAVA, în calitate de co-sponsori naționali ai programului, subliniind angajamentul lor continuu față de promovarea și susținerea femeilor în domeniul tehnologiei.

Alătură-te comunității globale de fete care schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei!

Te invităm să faci parte din comunitatea fetelor care își doresc să aducă o schimbare în lume cu ajutorul tehnologiei. Dacă ai între 8 și 18 ani și îți dorești să îți perfecționezi cunoștințele IT și abilitățile de leadership, în timp ce dezvolți o soluție pentru o problemă reală, te așteptăm la noua ediție Technovation Girls.

Competiția Națională Technovation

Programul global Technovation oferă fetelor din întreaga lume oportunitatea de a dobândi abilitățile unor viitoare antreprenoare și lideri în domeniul IT.

Competiția se adresează fetelor pasionate de tehnologie, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.

Who can participate in Technovation Girls?

Technovation Girls înseamnă comunitate, dezvoltare și introducerea elevelor în lumea IT. În program se pot înscrie:

indiferent de nivelul de cunoștințe IT elevele învață să dezvolte soluții IT sub forma unei aplicații de mobil care poate conține opțional și Inteligență Artificială. Cu proiectul dezvoltat fetele participă la competiția internațională Technovation Girls.

  • mentorii pot fi angajați IT din companii, studenți, profesori sau părinți care doresc să îndrume voluntar o echipă de fete pe parcursul programului Technovation. 
  • cei care doresc să evalueze proiectele echipelor de fete și să contribuie la clasamentul competiției sunt invitați să se alăture juriului internațional.
  • cei care doresc să contribuie la susținerea noilor generații de femei în IT sunt invitați să se alăture programului în calitate de sponsori.
  • profesorii care doresc să le ofere elevelor șansa de a participa la programul gratuit Technovation Girls și să aducă școala din care fac parte printre cele care susțin educația IT, sunt invitați să se alăture.
  • fii părintele care se implică în educația copilului. Arată-i fiicei tale acest program și fii alături de ea pe parcursul competiției Technovation Girls.

Proiect

  • Concept – identificarea unei probleme din comunitate;
  • Tehnologie – dezvoltarea unei aplicații pentru mobil sau unui proiect cu Inteligență Artificială;
  • Antreprenoriat – realizarea unui business plan;
  • Pitch – realizarea unei prezentări de lansare a produsului.

Temele pentru realizarea proiectului

SARACIE
MEDIUL INCONJURATOR
PACE
EGALITATE
EDUCATIE
SANATATE

Ești elevă și vrei să participi la Technovation Girls?

Pornește într-o aventură a cunoașterii și descoperă cât de simplu și frumos este să dezvolți soluții IT pentru a ajuta comunitatea din care faci parte.

Înscrie-te în program și formează o echipă. O echipă trebuie să aibă maxim 5 fete. 

Împreună identificați o problemă din comunitate sau din lume și folosiți lecțiile gratuite din cadrul programului pentru a dezvolta o soluție IT pentru problema identificată.

Veți avea șansa să vă numărați printre câștigătoarele internaționale ale competiției Technovation! 

Reprezinți o companie și vrei să susții Technovation?

Implică-te în educația și susținerea următoarei generații de fete în IT. An de an, companii mari se alătură Technovation Girls România pentru a sponsoriza proiectul sau o parte din echipele participante. 

Sponsorii inspiră fetele și le oferă curajul de care au nevoie pentru a dezvolta soluții folosind tehnologia. Scrie-ne pe comunicare@adfaber.org pentru a ajuta elevele din România să descopere cât de multe pot realiza folosind programarea.

Ești profesor și vrei să te implici în educația elevelor?

Spune-le elevelor despre Technovation Girls și le vei oferi șansa să își transforme viitorul și chiar să ajute comunitățile din care fac parte. 

Alătură-te programului iar noi îți punem la dispoziție postere pentru avizierul școlii, informații despre competiția Technovation, invitații la discuții online alături de alți profesori și echipa Adfaber și pașii pe care elevele tale trebuie să îi urmeze pe parcursul programului. Vei face parte dintr-o comunitate de profesori implicați, la curent cu instrumente moderne pentru educație.

Ești părinte și vrei să te implici în educația fiicei tale?

Fetele evită adesea domeniile STEM din cauza stereotipurilor și a lipsei încurajării. Egalitatea de gen în industria IT este încă o necesitate, iar elevele pierd oportunități de carieră pentru că nu au alături adulți care să le spună că IT-ul este și pentru fete și pentru băieți. 

Fii tu acel părinte care vorbește cu fiica sa despre Technovation Girls și oferă-i șansa să descopere acest program educațional gratuit! 

Trimite-i linkul către această pagină și ei, dar și unei profesoare din școala la care merge. 

Înscrie-te la competiția Technovation Girls

Fie că îți dorești să participi în calitate de elevă, mentor, părinte sau ești un profesor care dorește să aducă Technovation Girls în școală, echipa Adfaber îți stă alături și îți oferă toate informațiile de care ai nevoie pentru a te bucura de experiența Technovation!

Perioada de desfășurare

Sponsori Naționali

Parteneri media

finaliste 2022 technovation girls
technovation romania
adfaber technovation
Echipa LadiesFirst
technovationGrid1
technovationGrid3
technovationGrid5
technovationGrid7
technovationGrid2
technovationGrid4
technovationGrid6
technovationGrid8
en_USEnglish