Tu cum ai crea un mediu smart de lucru acasă?

Competiția Națională Arduino Soluție Smart Home Office

Detalii și resurse

DESPRE

În această perioadă ne bucurăm tot mai mult de posibilitatea de a lucra de acasă. Dar cum am putea crea un mediu smart acasă, un mediu care să ne inspire și să ne ajute să lucrăm mai eficient și mai organizat?

Ediția de anul acesta a competiției provoacă tânăra generație să ne arate, cu ajutorul roboticii, modul în care vede conceptul de smart home office.

Organizată de ADFABER și sponsorizată de BOSCH, competiția este derulată în cadrul proiectului Kids in Tech și oferă elevilor o oportunitate inedită de a îmbina pasiunea pentru tehnologie cu creativitatea și învățarea sub o formă distractivă și interactivă.

DE CE

Pentru că pasiunea ta pentru robotică te poate diferenția!

Acceptă provocarea competiției și implică-te într-o activitate educativă practică, pe o temă de actualitate, prin care îmbini pasiunea pentru robotică cu noțiunile teoretice de programare învățate la școală.

Dacă ești elev în clasele IX-XII și ești pasionat de informatică, ai tot ce-ți trebuie pentru a te înscrie în competiție. Arată-ne cât de mult îți place robotica și convinge juriul că proiectul tău merită premiat!

TEMĂ

‘‘Soluție Smart Home Office’’.,


Tu cum ai crea un mediu smart de lucru acasă? Aceasta este provocarea pe care o adresăm tuturor elevilor de liceu pasionați de tehnologie și IT.

Proiectul va cuprinde: Alarma care te trezește și pornește un timer setat de tine, până când trebuie să ajungi la birou, Butonul care pornește cronometrul pentru pauza de masă, Ceas care monitorizează în timp real fazele Soarelui și urmărește lumina, Senzor de temperatură, Senzor de umiditate, Control DC motor (control ventilație).

Perioadă de desfășurare

14 SEPTEMBRIE - 30 NOIEMBRIE

Înscrierea în concurs

Echipele se pot înscrie în competiție completând acest formular până
luni, 30 noiembrie, ora 23:59.
Click aici pentru LINK

16 - 30 NOIEMBRIE

Depunerea proiectelor
După completarea formularului de înscriere și confirmarea datelor din partea organizatorului concursului, participanții trebuie să trimită proiectul propriu-zis prin email la arduino@adfaber.org până la data 30 noiembrie 2020, ora 23:59.

30 NOIEMBRIE - 15 IANUARIE

Jurizarea proiectelor
Toate echipele participante înscrise în concurs ce au trimis în timp util
proiectele și care au toate datele valide, vor participa la jurizarea din perioada
30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, în urma căreia, proiectele vor fi evaluate
de către un juriu specializat.

15 IANUARIE

Desemnarea câștigătorilor
Câștigătorii vor fi contactați telefonic și prin e-mail, iar ulterior vor
fi comunicați și pe site-ul competiției.

Ediții precedente

‘‘Concursul a fost o adevărată provocare pentru elevi. Ei au pornit de la o idee captivantă și îndrăzneață pe care au tot schimbat-o în proces până când au adus produsul finit la forma dorită. Cred că astfel de concursuri oferă elevilor șansa de a învăța practic. Este un mare pas înainte în dezvoltarea lor.' '

Horlescu Gabriela, profesor TIC,
Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț’

‘‘Vă mulțumim pentru oportunitatea de a participa la acest concurs. Este un concurs „diferit” decât alte concursuri de informatică, o nouă provocare. Studenții au studiat, documentat, încercat, anul acesta au câștigat locul 3 și sunt convinși anul viitor vor fi câștigători. Acest concurs a adus multă valoare adăugată pentru elevi: cunoștințe noi, lucru în echipă, cercetare pentru realizarea proiectului.’’

Lőkös Annamária, profesor INFORMATICĂ,
Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare

Previous
Next
arduino1
arduino3
arduino5
arduino7
arduino2
arduino4
arduino6
arduino8

Sponsor

Întrebări frecvente

În competiție pot participa toți elevii din clasele IX-XII care sunt pasionați de tehnologie și IT. Înscrierea în competiție se face în echipe de câte 2 elevi și un profesor coordonator.

Proiectul va cuprinde:

  • Alarma care te trezește și pornește un timer setat de tine, până când trebuie să ajungi la birou
  • Butonul care pornește cronometrul pentru pauza de masă
  • Ceas care monitorizează în timp real fazele Soarelui și urmărește lumina
  • Senzor de temperatură - monitorizarea temperaturii din cameră
  • Senzor de umiditate - și pentru verificarea mediului
  • Control DC motor - control ventilație
*Depunerea proiectului în cadrul competiției se va face sub forma unei prezentări PowerPoint cu imagini de la realizarea proiectului și câteva explicații cu privire la funcționalitate. De asemenea echipa trebuie să trimită un video cu proiectul rulând și câteva explicații despre funcționarea lui.

Resursele utile pentru realizarea proiectului gasiti in cadrul sectiunii resurse. Puteti folosi inca orice informatii sau suport de curs disponibil online pentru a realiza proiectul.

Câștigătorii vor fi anunțați telefonic, urmând ca numele lor împreună cu detalii despre proiect să fie afișate pe site-ul competiției.