Tu cum ai rezolva problema traficului din orașele aglomerate?


Competiția Națională Arduino
Sistem inteligent de management al traficului

Detalii și resurse
DESPRE

Ideea competitiei pleaca de la provocarea actuala a fiecarui oras in dezvoltare, provocare este de interes si pentru noi Robert Bosch.

Organizată de ADFABER și sponsorizată de BOSCH, competiția derulată în cadrul proiectului Kids in Tech oferă elevilor o oportunitate inedită de a îmbina pasiunea pentru tehnologie cu creativitatea și învățatul sub o formă distractivă și interactivă.

DE CE

Dacă ești elev în clasele V-XIII și ești pasionat de informatică, ai tot ce-ți trebuie pentru a te înscrie în competiție.
Implica-te într-o activitate socială, educativă, prin intermediul căreia poti îmbina practic pasiunea pentru robotică cu noțiunile teoretice de programare învățate la școală.

In acelasi timp contribui la rezolvarea problemelor reale din societate cu ajutorul tehnologiei, in acest caz - Generarea unor soluții eficiente de fluidizare a traficului prin intermediul tehnologiei;

TEMĂ

‘‘Sistem inteligent de management al traficului’’.

Tu cum ai rezolva problema traficului din orașele aglomerate? Aceasta este provocarea pe care o adresăm tuturor elevilor de liceu pasionați de tehnologie și IT.

Proiectul va cuprinde: Un semafor pentru gestionarea fluxului de autovehicule, Sistem de monitorizare a numărului de mașini, Sistem de “triggering” pentru culoarea verde pentru pietoni, Interfațarea sistemelor menționate cu scopul de a eficientiza traficul.Perioadă de desfășurare18 septembrie - 22 noiembrie

Înscrierea în concurs
Echipele se pot înscrie în competiție completând acest formular până vineri, 22 noiembrie, ora 23:59.
Click aici pentru LINK

22 noiembrie Deadline

Trimiterea proiectelor
Dupa completarea formularului de inscriere si confirmarea datelor din partea organizatorului concursului, participantii trebuie sa trimita proiectul propriu-zis prin email la arduino@adfaber.org pana la data 22 noiembrie 2019, ora 23:59.

25 noiembrie - 29 noiembrie

Jurizarea proiectelor
Toate echipele participante inscrise in concurs ce au trimis in timp util proiectele si care au toate datele valide, vor participa la jurizarea din perioada 25 noiembrie - 29 noiembrie 2019, in urma careia, proiectele vor fi evaluate de catre un juriu specializat

3 decembrie

Desemnarea câștigătorilor
Câștigătorii vor fi contactați telefonic și prin e-mail, iar ulterior vor fi comunicați și pe site-ul competiției.

Ediții precedente

alternative

‘‘Concursul a fost o adevărată provocare pentru elevi. Ei au pornit de la o idee captivantă și îndrăzneață pe care au tot schimbat-o în proces până când au adus produsul finit la forma dorită. Cred că astfel de concursuri oferă elevilor șansa de a învăța practic. Este un mare pas înainte în dezvoltarea lor.' '

Horlescu Gabriela, profesor TIC,
Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț’

alternative

‘‘Vă mulțumim pentru oportunitatea de a participa la acest concurs. Este un concurs „diferit” decât alte concursuri de informatică, o nouă provocare. Studenții au studiat, documentat, încercat, anul acesta au câștigat locul 3 și sunt convinși anul viitor vor fi câștigători. Acest concurs a adus multă valoare adăugată pentru elevi: cunoștințe noi, lucru în echipă, cercetare pentru realizarea proiectului.’’

Lőkös Annamária, profesor INFORMATICĂ,
Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare

alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative

Sponsor


alternative

Întrebări frecvente


În competiție pot participa toți elevii din clasele IX-XII care sunt pasionați de tehnologie și IT. Înscrierea în competiție se face în echipe de câte 2 elevi și un profesor coordonator.

Proiectul va cuprinde:

  • Un semafor pentru gestionarea fluxului de autovehicule
  • Sistem de monitorizare a numărului de mașini
  • Sistem de “triggering” pentru culoare verde pentru pietoni (instalat pe butoanele de pe o parte și de alta a trecerii de pietoni)
  • Interfațare a sistemelor mai sus menționate cu scopul de a eficientiza traficul.
*Depunerea proiectului în cadrul competiției se va face sub forma Unei prezentari PowerPoint cu imagini de la realizarea proiectului si cateva explicatii cu privire la functionalitate. De asemenea echipa trebuie sa trimita un video cu proiectul rulând si cateva explicatii despre functionarea lui.

Resursele utile pentru realizarea proiectului gasiti in cadrul sectiunii resurse. Puteti folosi inca orice informatii sau suport de curs disponibil online pentru a realiza proiectul.

Elevii pot folosi bariere optice care sa contorizeze numarul autovehiculelor care tranziteaza drumul respectiv (emitator -> receptor e.g. LED infrarosu -> fotodioda).

Sistemul de “triggering” pentru culoare verde pentru pietoni, se poate face prin butoane de o parte si de cealalta a drumului, la trecerile de pietoni..

Avand numarul de autovehicule care tranziteaza o anumita zona, se poate determina cat de incarcat este traficul si astfel se poate reduce timpul la trecerile de pietoni/ pietonii pot primi mai rar verde/ sa se tina cont de butonul pietonilor si doar cand este nevoie sa se dea verde. Totul se poate face din programare.

Câștigătorii vor fi anunțați telefonic, urmând ca numele lor împreună cu detalii despre proiect să fie afișate pe site-ul competiției.CONTACT

Hai să ne cunoaștem!Abonează-te la Newsletter!

Ocazional, îți vom oferi informații cu privire la proiectele noastre.
Află ce te interesează, când te interesează!


Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Consimtamantul GDPR