Protocol de colaborare ADFABER cu Ministerul Sanatatii

ADFABER – protocol de colaborare cu Ministerul Educatiei

Protocol de colaborare

#AdfaberEducation

 

ADFABER a incheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice pentru proiectele Kids in Tech si Hour of Code.

Prin intermediul acestui protocol sustinem in continuare extinderea educatiei cu privire la tehnologia computerelor si programare prin promovarea in scoli a proiectelor Kids in Tech si Hour of Code. Aceste doua proiecte incurajeaza studiul programarii si al tehnologiei computerelor la nivel national si european si ofera elevilor sansa dezvoltarii unor abilitati prin conectarea si expunerea acestora la realitatile, nevoile si asteptarile pietei muncii din Romania si Europa.

Proiectele se adreseaza elevilor si profesorilor din ciclul primar, gimnazial sau liceal si au rolul de a atrage si a stimula interesul elevilor pentru tehnologie, oferind acces la resursele necesare pregatirii acestora in vederea aplicarii pentru cele mai bine platite locuri de munca ale secolului 21.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice sustine infintarea unui club de tehnologie in fiecare scoala si liceu din Romania, promovand in cadrul unitatilor de invatamant proiectele Kids in Tech si Hour of Code.

Noi evenimente precum Hour of Code dar si alte concursuri cu premii pentru elevi si profesori, vor avea loc in cadrul clubului Kids in Tech.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.