“Oricine poate si ar trebui sa invete programare!”- aceasta este ideea pe care ADFABER vrea sa o transmita odata cu lansarea proiectului Hour of Code 2015. Actiunile din cadrul acestui proiect se vor derula in perioada 7-13 decembrie a.c.

ADFABER si IBM au identificat dorinta copiiilor din cadrul organizatiei SOS Satele Copiilor Romania de a invata lucruri noi si utile si de a fi in pas cu nevoile societatii in care traim.

Micutii au fost foarte incantati la gandul ca si-ar putea realiza propriul joc, asa ca vinerea trecuta (n.r. 16 octombrie) voluntari de la ADFABER si IBM au mers in vizita la SOS Satul Copiilor Bucuresti si au organizat o intalnire din seria Hour of Code.

Pe tot parcursul primei lectii de programare, fetele au primit ajutor de la printesele Disney, Elsa si Anna, iar baietii de la robotelul Lightbot. In felul acesta, toti au invatat bazele programarii intr-un mod interactiv si amuzant. Impreuna cu voluntarii IBM, copiii au realizat fulgi de nea, folosind comanda “repeta”, au invatat elemente de geometrie, desenand impreuna cu Artistul, au ajutat pasarea furioasa sa prinda porcusorul si pe albine sa culeaga polenul, scriind in background linii de cod.

Spre final, copiii s-au grupat in echipe de cate 3-4 si au creat un joc Flappy Bird personalizat, ajutati de cate un voluntar IBM. Curiosi, fericiti si mandri de ceea ce au realizat cu ajutorul tutorialelor Hour of Code, copiii au marturisit ca a fost o experientaa simpla si distractiva.

Le multumim atat voluntarilor IBM pentru ca ne-au fost alaturi, cat si personalului SOS Satele Copiilor Romania pentru ca ne-au oferit posibilitatea de a aduce tehnologia mai aproape de tanara generatie.

Hour of Code este un proiect international, care isi propune sa arate ca programarea este simpla si ca oricine o poate invata. Scopul acestei intiative este de a-i atrage pe copii catre tehnologie si arta programarii, prin facilitarea accesului la diferite tutoriale si parcurgerea acestora impreuna cu ei. in 2014, peste 500.000 de romani au luat parte la activitatile Hour of Code.